BICIKLIJADA

FOTO Koprivnički knjižničari uspjeli biciklirati do Koprivničkog Ivanca unatoč kiši

Istovremeno su se uključili i u program obilježavanja Dana Općine Koprivnički Ivanec te u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom I ja želim čitati!

12:21h
0

U nedjelju, 23. lipnja,  koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović uspjela je, unatoč
kišnom vremenu, održati biciklijadu Biciklom od koprivničke Knjižnice do Koprivničkog Ivanca!.

Malobrojna, ali hrabra skupina sudionika, uglavnom knjižničara (ravnateljica
Dijana Sabolović-Krajina, informatičar i knjižničar Karlo Galinec i koordinator akcije viši knjižničar Kristian Ujlaki) i predstavnika Udruge za pomoć osobama s intelektualnim
teškoćama Latice (Željko Lončarić) na ovaj se način uključila u Nacionalnu kampanju za
osobe s teškoćama čitanja i disleksijom I ja želim čitati!, zagovarajući potrebu osiguravanja adekvatnih formata za čitanje osobama koje ne mogu čitati standardni, crni tisak.

Istovremeno su se uključili i u program obilježavanja Dana Općine Koprivnički Ivanec. Na odredištu je sudionike biciklijade i one koji su im se pridružili dočekao Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec.

Gordana Horvat, predsjednica Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec i Marija Mesarić, viši kustos / etnolog u Muzeju grada Koprivnice, upoznale su prisutne s izložbom o Ivanečkom vezu, jednim od najznačajnijih kulturnih nasljeđa podravskog kraja i zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.
Nakon zanimljivog predavanja, sudionici biciklijade imali su priliku posjetiti Gastrofest s
tradicionalnom Ivanečkom gulašijadom, kušati dravsku ribu, pogledati što nudi Kriglin fest i lokalni craft pivari te uživati u bogatom zabavnom programu.

Foto: Knjižnica Fran Galović
Foto: Knjižnica Fran Galović

čitam...