pao je dogovor

Koprivnički komunalac preuzeo Eko bicikle od UZOR-a, u narednih mjesec dana stižu i plave kante, evo detalja

U sedam godina prikupili smo gotovo 2300 tona starog papira. Prema tome, možemo isto tako reći da smo tijekom tog razdoblja spasili čak  T 46.000 stabala koja bi inače trebalo posjeći za proizvodnju novog papira preradom drveta, istaknuo je M. Hlebar.

14:00h
0
UZOR - Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu
Posao je preuzeo Komunalac // Foto: Epodravina.hr arhiva

Vozače Eko bicikla koji su na poziv građana dolazili na kućni prag po papir, staru odjeću ili obuću, a radili u sklopu UZOR-a Hrvatska, preuzeo je koprivnički Komunalac još početkom svibnja.

Kako su nam rekli u Komunalcu, korisnici i dalje mogu naručiti odvoz papira pozivom ili poslanom porukom na broj 099/860 20 10 ili putem elektroničke pošte: info@komunalac-kc.hr .

U idućih mjesec dana u višestambenim zgradama bit će postavljene nove plave posude za papir kao zamjena za dosadašnje kartonske kutije i to u spremištima u kojima se nalaze posude za otpad.

Pražnjenje plavih posuda u višestambenim zgradama obavljat će se u vrijeme odvoza komunalnog otpada, ali sa zasebnim ili dvokomornim vozilom.

Kako nam kaže Matija Hlebar, predsjednik Udruge, Grad Koprivnica i Komunalac su od samog početka podržali ovu građansku inicijativu koja nosi naziv Teretnim biciklom do održive zajednice.

Predsjednik UZOR-a Matija Hlebar prima nagradu u Beču // Foto: SozialMarie
Predsjednik UZOR-a Matija Hlebar

– Htjeli smo na maksimalno ekološki prihvatljiv način ostvariti rješenje za našu zajednicu i pokazalo se uspješnim. Mogu reći da smo toliko informirali i osvijestili građane te smo u sedam godina prikupili gotovo 2300 tona starog papira. Prema tome, možemo isto tako reći da smo tijekom tog razdoblja spasili čak  T 46.000 stabala koja bi inače trebalo posjeći za proizvodnju novog papira preradom drveta – istaknuo je M. Hlebar.

Povrh svega, program je u razdoblju od sedam godina stvorio pet novih radnih mjesta vozača teretnih bicikala u gradu Koprivnici te omogućio brojne volonterske angažmane te privremeni posao za još dvadeset i tri osobe iz dugotrajno nezaposlenih i marginaliziranih društvenih skupina putem programa ‘Radom za zajednicu i sebe’ koji inače provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Uzor-ov tim
UZOR-ov tim // Foto: ePodravina.hr

 

čitam...