krenulo je

Koprivnički liječnik Nenad Teufel među prvima je primio cjepivo: Ništa posebno, kao i svako drugo najobičnije cijepljenje, nije mi ni ruka natekla

Kaže da se za cjepivo izjasnila većina njegovih kolega na odjelu kirurgije, a s nama je podijelio dojmove nakon cijepljenja. 

14:49h
0
Nenad Teufel cijepljenje

Koprivnički liječnik Nenad Teufel, bio je među prvim liječnicima Opće bolnice koji su primili cjepivo protiv Covida-19.


Kaže da se za cjepivo izjasnila većina njegovih kolega na odjelu kirurgije, a s nama je podijelio dojmove nakon cijepljenja.

– Ništa posebno, kao i svako drugo najobičnije cijepljenje. Rečeno mi je da bi mi ruka mogla mogla malo nateći kao nakon cijepljenja protiv tetanusa, ali to se nije dogodilo – rekao nam je dr. Teufel.

Dodao je da je do sada cijepljeno 50-ak zdravstvenih djelatnika, no postupak je još uvijek u tijeku, a koliko mu je poznato do sada se nije javio nitko s nuspojavama.

– Prvenstveno sam se cijepio da se ne razbolim te da zaštitim članove svoje obitelji. Također, iako ne radim na Covid odjelu, redovito operiramo pacijente koji su zaraženi tako da je cjepivo dodatna mjera zaštite – objasnio je svoje razloge zašto se cijepio.

Prekomjerna težina i visok tlak kao razlog za cijepljenje

Baš poput njega svoju je dozu cjepiva protiv Covida19 jutros primila liječnica koprivničke Opće bolnice koja nas je zamolila da joj identitet ne otkrivamo. Ova je liječnica svakodnevno u kontaktu s brojnim pacijentima, a već nekoliko se puta dogodilo da joj je na operacijskom stolu ležala osoba za koju se kasnije ispostavilo da je pozitivna na koronavirus.

– Ja sam jedva dočekala cjepivo. Nisam ni trenutka dvojila cijepiti se ili ne…osjetiš samo ubod igle, ništa ne boli – pojasnila je liječnica u četrdesetim godinama života, s prekomjernom tjelesnom težinom i visokim tlakom. Upravo iz ta dva razloga strah ju je korone i to joj je bio dovoljan razlog da se zaštiti cijepljenjem od Covida19, nakon što se već ove godine zaštitila cjepivom protiv gripe.

Prvu je dozu primila bez ikakvih popratnih nuspojava, dok će drugu dozu dobiti kroz tri tjedna.

čitam...