Svjetski dan borbe protiv siromaštva

Koprivnički ORaH-ovci donirali Socijalnu samoposlugu

11:56h
0
Članovi ORaH-a Svjetski dan borbe protiv siromaštva obilježili donacijom koprivničkoj Socijalnoj samoposluzi // Foto: ORaH Koprivnica
Članovi ORaH-a Svjetski dan borbe protiv siromaštva obilježili donacijom koprivničkoj Socijalnoj samoposluzi // Foto: ORaH Koprivnica

Članovi ORaH-a zalažu se za povećanje minimalne plaće s 2500 na 3500 kuna.

Članovi koprivničkog ORaH-a Svjetski dan borbe protiv siromaštva jučer su obilježili skromnom donacijom koprivničkoj Socijalnoj samoposluzi.

“Visinu minimalne bruto plaće Vlada RH svake godine donosi Uredbom o visini minimalne plaće koja se utvrđuje jednom godišnje za sljedeću kalendarsku godinu. Bruto minimalna plaća sukladno Uredbi o visini minimalne plaće za 2015. iznosi 3.029,55 kuna, a neto minimalna plaća za 2015. godinu iznosi 2.423,64 kn. Prema procjenama sindikata koji izračunavaju iznos potrošačke košarice ona je početkom 2015. iznosila oko 7000 kuna za četveročlanu obitelj, dok je prosječna neto plaća u siječnju 2015. godine iznosila 5.656 kn”, priopćili su iz ORaH-a i dodali kako se oni zalažu za cjeloviti plan borbe protiv siromaštva.

“On se temelji na poreznom rasterećenju rada (poreza na dohodak) i oporezivanju imovine i kapitala, što će omogućiti zapošljavanje građana te na izjednačavanju minimalne plaće s potrošačkom košaricom na visinu od 3.500 kuna”, kazali su oni.

čitam...
Loading...