ZDRAVLJE DJECE

Koprivnički pedijatri dobit će pojačanje, dio pacijenata dr. Ahmeda preuzet će mlada kolegica

Potvrdu da mlada kolegica uskoro počinje s radom dobili smo iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, no točan datum početka njenog rada nisu definirali.

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Koprivnica bi uskoro trebala dobiti i trećeg pedijatra, potvrdili su za epodravinu iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.


Kako je objasnila zamjenica ravnateljice Željka Fruk, na specijalizaciji u Zagrebu trenutno je jedna liječnica iz pedijatrije čija edukacija je u tijeku. Također Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije ima i trajno raspisane natječaje za nepopunjena radna mjesta u zdravstvenoj zaštiti predškolske djece, napomenuli su.

Kako smo doznali, riječ je o mladoj pedijatrici, Koprivničanki Maji Zakošek Fulir, a koja bi, ako sve bude po planu, u Dom zdravlja trebala stići sredinom ove godine.

Ovu vijest s veseljem su dočekali koprivnički pedijatri koji već neko vrijeme rade u izvanrednim i otežanim uvjetima nakon umirovljenja kolege im pedijatra Hassana Chouehne Ahmeda, čiji su pacijenti, raspoređeni na preostale dvije liječničke pedijatrijske ordinacije u gradu, one doktorice Valentić i doktora Vondračeka.

Kao što smo nedavno pisali, pedijatri su opterećeni administracijom koja im odnosi velik dio vremena, a od pojave pandemije, komunikacija s pacijentima je pojačana jer je uz dosadašnje upite telefonom uvedena i mogućnost kontakta liječnika elektroničkom poštom.

Kako je za naš portal potvrdila koprivnička pedijatrica Zorka Valentić, posao im se zbog toga trostruko povećao, a pedijatri puno više vremena provode  gledajući u ekran monitora ili pričajuću na telefon, nego gledajući pacijente.

– Došli smo do toga da nemamo ni vikenda, ni godišnjeg, jer zbog pojačanog testiranja nalazi neprestano, bez obzira na dan i vrijeme, stižu. Stvarno radimo neprekidno, do nas se uvijek može telefonski, a i jedni smo od rijetkih koji rade bez zaključavanja vrata. Posla je puno, 3000 pacijenata raspoređeno je na nas dva pedijatra, no veseli činjenica da će kroz koji dan doći nova mlada kolegica, pa ćemo ravnomjerno podijeliti sve pacijente na tri dijela – rekla je pedijatrica Valentić.

Problemi s liječničkim kadrom nisu od jučer, pisali smo o njima još prije godinu dana, kada je spomenuti dr. Ahmed, koji je u međuvremenu umirovljen, još bio na bolovanju.

 

čitam...