Komunalac objavio natječaj

Koprivnički plin će u studenom imati novog vlasnika

09:55h
0
Komunalac // Foto: Matija Gudlin

Investitorima smo ostavili otvorene opcije te očekujemo da nam iskažu za što su zainteresirani. Nije isključeno ni zadržavanje dijela vlasničkog udjela, kaže Maja Hleb.

Koprivnički Komunalac je nakon niza najava, u ponedjeljak objavio natječaj za prodaju plinskog biznisa.

Poziv se odnosi na pronalaženja strateškog partnera, a vezano uz obavljanje djelatnosti distribucije i opskrbe plina.

Zainteresirani se na natječaj mogu javiti do 20. srpnja, a ponude će se naknadno razmatrati.

Iz Komunalca kažu da će se odluka o izboru investitora donijeti početkom studenog, a završetak procesa očekuje se do kraja godine.

– Naše plinsko poslovanje je izvrsno pripremljeno za daljnji razvoj koji zahtijeva ulaganje od partnera. Građani Koprivnice mogu biti sigurni da će novi strateški partner osigurati

Ove godine isključena su 193 korisnika iz plinske mreže // Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

podršku razvoju postojećih djelatnosti i osiguranje dodatnih usluga, što će svakako poboljšati kvalitetu usluga koja se pruža krajnjim korisnicima – rekao je v.d. gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

Maja Hleb, predsjednica Uprave Komunalca, kaže da se u prodaju ide da bi se osigurala budućnost u kojoj se očekuje liberalizacija tržišta te se Komunalac, kao manji opskrbljivač, neće moći nositi s konkurencijom.

– Investitorima smo ostavili otvorene opcije te očekujemo da nam iskažu za što su zainteresirani. Nije isključeno ni zadržavanje dijela vlasničkog udjela – kaže ona.

Neformalne upite su već ranije imale zainteresirane tvrtke iz Slovenije i Švicarske te domaća poduzeća koja se bave istim poslom.

Oporba pak ne smatra da će prodaja plinskog biznisa Koprivnici donijeti išta dobro.

– Ovime se na uštrb građana puni gradska blagajna. Do liberalizacije tržišta doći će iduće godine te smatram da je s prodajom trebalo pričekati dok se ne vidi na koji će se način to odvijati – rekao nam je Goran Kovačić, šef koprivničkog HDZ-a.

Smatra da je ovo samo način da se popuni gradska blagajna te strahuje da će prodaja značiti poskupljenje plina za građane i gubitak radnih mjesta.

Maja Hleb pak tvrdi da će tijekom pregovaranja s budućim vlasnicima tražiti da se zadrže radna mjesta, dok cijenu plina do 1. travnja iduće godine određuje Vlada.