Koprivnički poduzetnički inkubator planira Hackathon u Koprivnici

17:00h
0
Hackathon je osmišljen tako da se više od 100 natjecatelja iz IT sektora u četveročlanim timovima bori za glavnu nagradu od 16.000 kuna
Hackathon // Foto: ilustracija

Direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić i stručna suradnica za EU projekte u Poduzetniku, Mateja Horvat, prošle subote bile su u službenom posjetu Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. Tom prilikom prisustvovale su Hackathonu u organizaciji Osijek Software Cityja (OSC), najposjećenijem natjecanju ovakvog tipa u Hrvatskoj.

Hackathon je osmišljen tako da se više od 100 natjecatelja iz IT sektora u četveročlanim timovima bori za glavnu nagradu od 16.000 kuna. Glavnu nagradu osvaja onaj tim koji u 24 sata programira najbolje rješenje na zadanu temu. Osim novčane nagrade, važno je napomenuti da ljudi koji na Hackathonu ostvare dobre rezultate vrlo brzo ostvaruju angažman u području IT industrije ili pak u BIOS-u dobiju prostor za početak rada, točnije, priliku da poduzmu prve korake u poduzetništvu.

Članovi OSC-a, koji čine vlasnici tvrtki koje uspješno posluju i šire svoje poslovanje globalno, mentorirali su timove na samom natjecanju.

– Surađujući s BIOS-om i OSC-om, u Koprivničkom poduzetniku u veljači iduće godine planiramo organizirati natjecanje istog tipa. Pozivamo sve zainteresirane, kako obrazovane, tako i samouke na području IT-a, da nam se jave kako bismo ih informirali o planovima koje imamo – kaže Martina Golčić.

Stručna suradnica za EU projekte i Mateja Horvat i direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić u posjetu HackathonuDirektorica Koprivničkog poduzetnika rekla je kako u Inkubatoru žele mladima omogućiti inspirativno i poticajno okruženje za razvoj ideja i poslovanja.

– Posebno želimo potaknuti one koji imaju sklonosti i ambicije u programiranju tako što ćemo im pružiti podršku i uvjete za razvoj poslovanja u Poduzetničkom inkubatoru – naglašava Golčić te napominje kako u Koprivničkom poduzetniku prepoznaju veliki potencijal i prostor za razvoj na području IT industrije i žele potaknuti ljude da se ostvare na tom području.

Golčić je također napomenula kako postoji niz dodirnih točaka i područja suradnje s osiječkim BIOS-om, kako na raznim internacionalnim projektima tako i na programskom povezivanju i umrežavanju.

– Ono što nas veseli je da ćemo ući u partnerstvo na dva projekta, što smo načelno dogovorili, a isto tako dotakli smo se tema koje su za nas u Koprivnici vrlo zanimljive. Od BIOS-a ćemo dobiti puno pomoći u realizaciji budućih planova i projekata – dodaje Golčić.

Već sljedeći mjesec u Koprivničkom poduzetniku očekuje se stoga posjet predstavnika BIOS-a, OSC-a i uspješnih IT tvrtki kako bi se počeli realizirati prvi dogovori i planovi.

– Prije prvog Hackathona u Koprivnici čeka nas dosta priprema, radionica i organizacije – zaključila je Golčić.

čitam...