Europski tjedan regija i gradova

Koprivnički poduzetnik osvojio prestižnu nagradu

08:32h
0
Nagrađen Koprivnički poduzetnik // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Sudjelovanje na Europskom tjednu za predstavnice Grada imalo je poseban značaj, naime Koprivnički poduzetnik je posebno nagrađen kao poduzetnička potporna institucija koja je prepoznata od strane internacionalnog odbora za poduzetništvo.

Predstavnice Grada Koprivnice, Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika i Mateja Horvat, stručna suradnica za EU projekte u Koprivničkom poduzetniku sudjelovale su na 14. Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu.

Ovogodišnja tema imala je poseban naglasak na mjere koje uključuju zapošljavanje i brigu o mladima, stvaranje preduvjeta za lakše samozapošljavanje i razmjenu iskustva između zemalja vezanih uz najbolje EU projekte.

Sudjelovanje na Europskom tjednu za predstavnice Grada imao poseban značaj, naime Koprivnički poduzetnik je posebno nagrađen kao poduzetnička potporna institucija koja je prepoznata od strane internacionalnog odbora za poduzetništvo (International Board of Business Owners and Entrepreneurs) koja utječe na razvoj poduzetništva i poduzetničke klime u regiji.

– Ova nagrada veliko je priznanje za naš trud i rad. Doista dajemo sve od sebe da poduzetnicima i obrtnicima budemo na raspolaganju i kao savjetodavno tijelo, ali i kroz korištenje naših resursa kojima raspolažemo – rekla je Martina Golčić.

U sklopu Europskog tjedna regija održano je 130 radionica na preko 30 različitih lokacija u Bruxellesu.

Na radionici pod nazivom Investor’s Café and Mapping Entrepreneural DNA of the European Regions and Cities, grad Koprivnica je sudjelovao kao partner, zajedno uz NILGA Nothern Ireland Government organizaciju, Malopolsku te regiju Extremadura.  Na glavnom panelu  sudjelovala je i Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika.

– Radionica je uključivala teme koje se odnose na načine poticanja poduzetništva u regiji, regionalne i lokalne politike, koje su sve vještine potrebne da bi se postalo poduzetnikom, koje mjere poticanja poduzetništva regije i gradovi implementiraju, koja je uloga poduzetničkih inkubatora i slično – objasnila je Martina Golčić.

Osim direktorice Koprivničkog poduzetnika, panelisti su bili i Ken Bishop iz Ujedinjenog Kraljevstva i dr. Magdalena Belniak iz Poljske te Jose Luis Munoz iz Španjolska.

Osim panela, predstavnice grada Koprivnice su posjetile ukupno desetak radionica, predavanja i sastanaka s ciljem razmjene iskustva, učenja i stvaranja novih kontakata i mogućih partnerstva.

čitam...