Koprivnički policajac Zoran Zlatar i njegova kćer Martina u akciji za pomoć koprivničkoj pedijatriji

12:41h
0
Martina i Zorsn Zlatar

Regionalni klub IPA Koprivnica koji djeluje na području Koprivničko-križevačke županije čiji su članovi kako aktivni tako i umirovljeni zaposlenici PU Koprivničko-križevačke organizira humanitarnu akciju za kupnju nužno potrebne opreme Odjel Pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica pod nazivom: „1 KILOMETAR = 1 EURO”.

Riječ je o policijskom udruženju koje inače djeluje u 61 državi svijeta i broji oko 420 000 članova koji djeluju kroz nacionalne sekcije pod nazivom INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION pod motom “Servo per amikeco” (služiti kroz prijateljstvo).

Regionalni klub kao član Međunarodne policijske asocijacije kroz nacionalnu Sekciju je neovisno tijelo koje se sastoji od pripadnika policijskih službi, bilo u aktivnoj službi ili mirovini, i bez obzira na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili religiju. Svrha Međunarodne policijske asocijacije je stvoriti prijateljske veze te promicati međunarodnu suradnju.

IPA se zalaže za načela navedenih u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima koja je usvojena od strane Ujedinjenih naroda u 1948. godini.

IPA je registrirana na temelju svojih ciljeva pri Vijeću Europe i Ujedinjenim Narodima sa savjetodavnim statusom kao nevladina međunarodna organizacija.

Vodeći se ciljevima IPA-e članovi Regionalnog kluba provesti će humanitarnu akciju tijekom koje će se prikupljati novčana sredstva, a ista su namijenjena za kupnju nužno potrebne opreme za Odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica.

Humanitarna akcija „1 kilometar = 1 euro” planirana je vremenskom periodu od 01. kolovoza do 30. kolovoza 2014. godine.

Potpora ovoj humanitarnoj akciji očituje se u ideji da svi zainteresirani, pravne i fizičke osobe daju financijsku potporu akciji bilo kroz kupnju ili kroz financiranje kilometara od Koprivnice do Czestohowe i natrag do Koprivnice, a ukupni prihod od ove akcije ide u prilog nabave nužno potrebne opreme za Odjel pedijatrije Opće Bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici.

Humanitarni biciklistički maraton je planiran u okviru Međunarodnog vojnog hodočašća u Czestochowi kojom prilikom će se odvoziti cca 1600 kilometara.

Član Kluba, kontakt policajac Zoran Zlatar i njegova kćer Martina (koja ima svega 15 godina) uputiti će se biciklima sa Zrinskog trga u Koprivnici 08.08.2014. godine u 09,00 sati prema Czestochowi (R. Poljska) gdje je planiran dolazak 14.08.2014. godine. Polazak iz Czestochowe prema Koprivnici predviđen je za 16.08.2014. godine, a sam dolazak u Koprivnicu na Zrinski trg predviđen je za 23.08.2014. godine u 18,00 sati.

Na sam dan povratka u dvorani Domoljub u Koprivnici sa početkom u 20,00 sati organizirati će se i kulturno zabavno događanje također humanitarnog karaktera u organizaciji udruga žena sa područja županije. Ulaznice za dvoranu Domoljub mogu se kupiti po cijeni od 25,00 kuna u Pučkom otvorenom učilištu i trgovini Moda Marina u Koprivnici.

Za provođenje ove humanitarne akcije pribavljena je prethodna suglasnost Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji i rješenje se vodi pod rednim brojem 5 KC-1 SHA/14.

Otvoren transakcijski račun za humanitarnu akciju kod Zagrebačke banke

IBAN: HR5823600001501502581.

Ovim putem Vas pozivamo da se priključite humanitarnoj akciji, odnosno da kupnjom kilometara podržite odvažne bicikliste i pomognete u kupnji nužno potrebne opreme za Odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica i time olakšate boravak i liječenje naše djece.