Koprivnički povjesničar i kolumnist Koprivnice.net-a dobio stipendiju u Americi

08:44h
0
Hrvoje Petrić na konferenciji povijesnih geografa i ekohistoričara iz cijeloga svijeta u japanskom Kyotu

Profesor Hrvoje Petrić, koprivnički docent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, odlazi početkom prosinca na polugodišnju stipendiju u Sjedinjene Američke Države. U izjavi za Radio Dravu Hrvoje Petrić je pojasnio o kakvoj je stipendiji riječ:

„Razvojni program za mlade sveučilišne nastavnike i on je namijenjen prvenstveno nastavnicima s područja društveno-humanističkih znanosti. To je vrlo kompetetivan program. Administrira ga Američko vijeće za međunarodno obrazovanje. Dakle to je vladin program. U mom slučaju se radi o usavršavanju iz povijesti okoliša.“

Tako će Petrić svoja znanja proširivati na prestižnom Arizona State Universiti, poznatom upravo po području koje usavršava u svojoj znanstvenoj karijeri. Kao gost predavač održavat će i predavanja, pa vjeruje imati prilike svoje domaćine upoznati s vrijednostima koprivničke Podravine. Podsjetimo još da je zbog dobivanja ove stipendije, zbog koje će izbivati pola godine, prof Petrić podnio ostavku na dužnosti koprivničkog gradskog vijećnika.

{denvideo http://www.radio-drava.hr/drava/mp3/petric_web.mp3}

tekst: Radio Drava

 

čitam...