Slučaj ubojstva u Goli

Koprivnički i riječki centar za socijalnu skrb tvrde da su postupali po protokolu, Slađanin otac Nikola Brkić: Nije mi se žalila na nasilje i povjerila mi je da nosi dječaka koji je Dejanov. On je došao po nju i rekao mi da ju voli

Ne znam je li bilo nasilja, ona se nije na ništa žalila, a nije ni puno govorila. Ponašala se malo čudno, no ne zamjetno. Dejana sam upoznao kada je došao po nju. Pružio mi je ruku, rekao mi da ju voli i da ona ide s njim. Ne znam kako su živjeli , priča nam Slađanin otac.

15:25h
0
Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo // Foto: Ivan Brkić
Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo Dejana Slivara // Foto: Ivan Brkić

Nakon brojnih medijskih upita o tome je li se ubojstvo koje je počinila Slađana Brkić moglo spriječiti, dopisom su nam se javili iz Riječkog centra za socijalnu skrb, pod čijom je Slađana bila nadležnošću.

Podsjetimo, 28-godišnja Slađana nožem je u Goli dva puta u srce ubola svojeg nevjenčanog supruga Dejana Slivara to pred troje maloljetne djece.

Nakon što je ‘zauvijek’ preselila kod Dejana Slivara u Golu, ona je pripala pod nadležnost koprivničkog centra, no u dopisu navode kako propusta nije bilo.

Centar za socijalnu skrb Rijeka i Centar za socijalnu skrb Koprivnica su u slučaju tragičnog događaja u Goli u postupcima obitelji S.B. i D.S. postupali sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. U postupanju se dostavlja obavijest policijskoj postaji o nasilju u obitelji, a žrtva nasilja se upoznaje o mogućnosti smještaja u sigurnu kuću. Utvrđuju se obiteljske okolnosti, procjenjuju obiteljski odnosi, kvaliteta skrbi o djeci, procjenjuju se razvojni rizici i sigurnost djece u obitelji, navode iz oba centra.

Ubojstvo u Goli
Foto: Ivan Brkić

Dodaju da su centri, riječki i koprivnički, međusobnom suradnjom i koordinacijom aktivnosti poduzimali sve potrebne radnje iz nadležnosti sukladno pravilima struke i važećim zakonskim propisima.

– U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka pojedinosti i detalji slučaja se ne iznose, posebice imajući u vidu potrebu zaštite prava i dobrobiti maloljetne djece, zaključuju iz centra.

Razgovarali samo sa Slađaninin ocem Nikolom Brkićem, iz mjesta Lokve pored Rijeke, koji kaže da je Slađana otišla od Dejana te na 10 dana tijekom siječnja došla živjeti kod njega.

– Ne znam je li bilo nasilja, ona se nije na ništa žalila, a nije ni puno govorila. Ponašala se malo čudno, no ne zamjetno. Dejana sam upoznao kada je došao po nju. Pružio mi je ruku, rekao mi da ju voli i da ona ide s njim. Ne znam kako su živjeli – priča nam on.

Otac kaže da mu je Slađana rekla da nosi dječaka i da je dijete, koje se uskoro treba roditi, Dejanovo.

– Sada čujem da je navodno trebala biti negdje smještena. Nije ona meni puno govorila i ne znam je li se javljala u Centar za socijalnu skrb. Od kada je u zatvoru nismo se čuli, ali zbog svega se osjećam grozno. Kako bi se vi osjećali – pita se njen otac Nikola.

Slađana je trenutno u bolnici istražnog zatvora u Svetošimunskoj u Zagrebu.

čitam...