9 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. travnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički srednjoškolci s kolegama iz Europe u Bruxellesu
K

Ne propustite

Vaša Europa, vaš glas 2014. susret je srednjoškolaca Europe, a u organzaciji Ekonomskog i socijalnog odboru EU u Bruxellesu. Ove su godine po prvi puta od pridruživanja sudjelovali i hrvatski predstavnici, točnije Hrvatsku je predstavila ekipa iz koprivničke Srednje škole, 3. razreda farmaceutske – Kovačić, Srša i Šajatović.

Susretu je prosustvovalo ukupno 84 učenika iz 28 europskih zemalja, koji su bili u pratnji svojih 30-tak nastavnika.

– Ove godine su učenici imali zadatak raspraviti i razmijeniti mišljenja o 14 inicijativa za bolju Europu, poredati ih po svojim prioritetima, imajući u vidu predstojeće europske parlamentarne izbore – istaknula je voditeljica koprivničke ekipe Tatjana Kolarić.

 Na kraju susreta, predsjednik Malosse predložio je da delegacija svih učenika prisustvuje 500. plenarnoj sjednici koja će se održati u srpnju, kako bi predstavili pet inicijativa u prisustvu članova Ekonomskog i socijalnog odbora (EESC) i predstavnika Komisije, Europskog parlament  i Vijeća.

Učenici koprivničke Srednje škole prije povratka u Hrvatsku kratko su razgledali Bruxelles u društvu tima iz Velike Britanije.

– Uz iskustvo debate na engleskome jeziku i susrete s različitim nacijama, učenici su imali priliku naučiti snalaziti se na aerodromima, u hotelu, komunicirati u stvarnim životnim situacijama na stranom jeziku, pa se može reći da se radilo o iznimno korisnoj i vrlo profesionalno organiziranoj terenskoj nastavi iz engleskog jezika i građanskog odgoja – istaknula je Kolarić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

MODA NA ULICI

Skockana Sanda u proljeće zakoračila s malo ruža i baš originalnom jaknicom

Usred smo prijelaznog razdoblja kada po običaju spremamo deblju garedrobu, a vadimo tanje odjevne komade. Jutra su prohladna pa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti