Koprivnički stadion // Zbog opasnosti za gledatelje počelo rušenje tribina na rukometnom igralištu

13:53h
0
Bager ruši istočnu tribinu rukometnog igrališta na koprivničkom Gradskom stadionu // Foto: Zvonimir Markač
Ilustracija // Foto: Koprivnica.net

Investitor navedenih radova na asfaltiranom rukometnom igralištu je Grad Koprivnica, izvođač je Koming, a vrijednost radova je 68.000 kuna bez PDV-a.

Na koprivničkom Gradskom stadionu bager Kominga je jučer počeo s rušenjem istočne tribine rukometnog igrališta.


– Tribine asfaltiranog rukometnog igrališta Gradskog stadiona u Koprivnici u izuzetno su lošem stanju i trenutno nisu za uporabu. Velik broj betonskih klupa potrgan je, vidljiva su puknuća i naginjanje temelja određenog broja betonskih klupa na zapadnoj tribini, kao i pukotine na samim tribinama. Istočna tribina koja je izvedena na zemljanom nasipu cijela je opasna za uporabu, jer su joj oba zida upornjaka popucala i gotovo da nemaju statičku nosivost. Također, i betonski zidovi te tribine svi su popucali i s tehničko-ekonomskog aspekta nije isplativa sanacija istočne tribine, nego je odlučeno da se ona ukloni budući da je nesigurna za korištenje – pojasnio je radove na stadionu Zdravko Petras, član uprave Komunalca, koji skrbi o sportskim objektima u podravskoj metropoli.

Zapadne tribine na rukometnom igralištu u katastrofalnom su stanju // Foto: Zvonimir MarkačDodao je kako će se u sklopu radova, koji bi se trebali odvijati narednih 20-ak dana, osim uklanjanja istočne tribine, djelomično ukloniti i klupe sjeverne polovine zapadne tribine (drugog i četvrtog reda), popravit će se betonske klupe južne polovine zapadne tribine, a popravit će se i prvi, treći i peti red sjeverne polovine zapadne tribine. Nadalje, sanirat će se uzdužne i poprečne pukotine na asfaltiranom rukometnom igralištu zapunjavanjem poliuretanskom masom, te popraviti zaštitne mreže i ograde.

Investitor navedenih radova na asfaltiranom rukometnom igralištu je Grad Koprivnica, izvođač radova je Koming, a vrijednost radova je 68.000 kuna bez PDV-a.

Komunalac i Grad Koprivnica zasad na tom prostoru ne planira nikakve druge zahvate.

– Ove godine neće biti nikakve nove gradnje na stadionu. Objekt starih svlačionica, uredi i svlačionice, je u funkciji, a za prostor ugostiteljskog objekta traži se novi zakupac prostora – rekao je Petras, kojeg smo upitali i kada će se sanirati prilazni put do streljane koji pliva sa svakom kišom, a koji je uništen prilikom izgradnje igrališta s umjetnom travom.

Odvodni šahtovi, naime, iznad su nivoa prilaznog puta i nemaju svoju svrhu, a djeca i roditelji gotovo da trebaju gumene čizme da dođu do streljane.

– Radovi na rušenju istočne tribine asfaltiranog rukometnog igrališta izvode se s teškom mehanizacijom, velikim bagerom i velikim kamionima, te nije bilo pametno izvođenje bilo kakvih radova na parkiralištu i pristupnoj cesti i stazama na dijelu Gradskog stadiona oko ugostiteljskog objekta, asfaltiranog rukometnog i košarkaškog igrališta i zgrade streljane. Po završetku radova teške mehanizacije pristupit će se izradi projektne dokumentacije za uređenje okoliša oko navedenih sportskih objekata, te radovima na uređenju okoliša. Ovisno o odluci Grada moguće je da se ti radovi ili dio tih radova izvedu sljedeće godine – završio je Petras.

Objekt starih svlačionica je u funkciji, a za prostor ugostiteljskog objekta traži se novi zakupac prostora // Foto: Zvonimir Markač

 

čitam...