Koprivnički stari zanati predstavljeni na Porcijunkulovu u Čakovcu

15:06h
0
Foto: TZ Koprivnice

Tradicionalno, već petu godinu zaredom, zahvaljujući dobrim poslovnim odnosima između koprivničke i čakovečke Turističke zajednice, predstavnici Udruge Anno domini nastupili su na velikoj manifestaciji Porcijunkulovo u Čakovcu, ali ove godine pod pokroviteljstvom Europske unije.

Naime, Koprivnička TZ je jedan od partnera u projektu Four towers financiranom iz IPA programa gdje je cilj kroz platformu turističkih manifestacija promovirati te osigurati direktnu prodaju lokalnim proizvođačima iz Hrvatske i Mađarske. Ostali partneri uz Čakovec i Koprivnicu su Nagykanizsa i Kaposvar koji će krajem kolovoza biti gosti na Renesansnom festivalu. Projekt je težak gotovo 400.000 €, a na Koprivnicu otpada gotovo 70.000 € što znači da manifestacija neće biti financirana novcem poreznih obveznika.

Na samoj manifestaciji u Čakovcu, domaćini, a naročito posjetitelji s područja Međimurske i Varaždinske županije, a i šire, bili su oduševljeni performansom koprivničkih starih zanata –stolarom, štulašem, renesansnim slikarom, drvenim vrtuljkom.

Ovaj je nastup ujedno bio i promocija predstojećeg povijesnog spektakla, Renesansnog festivala koji se održava od 28. – 31. kolovoza na Koprivničkim gradskim bedemima. Čakovčani su iskazali veliki interes, ali i informiranost o spomenutom eventu, što nas doista raduje te su naravno, najavili dolazak u Koprivnicu. Ovaj je projekt samo jedna u nizu agresivnih promotivnih aktivnosti usmjerena prema Sjevernoj Hrvatskoj, koje nam je uz Zagrebačku županiju jedno od najvažnijih turističkih tržišta.