Koprivnički učenici i nastavnici u posjeti mađarskim kolegama

09:38h
0
Mladi Koprivničanci u Mađarskoj

Zahvaljujući projektu EduTech, predstavnici triju koprivničkih škola u srijedu su boravili u maloj privatnoj osnovnoj školi u mađarskom gradu Keszthely. Škola Család najmanja je u državi, s ukupno četrdeset učenika, a u odgoju djece posebno ističe važnost očuvanja tradicionalnih obiteljskih vrijednosti i kršćanstva. Koprivničkim nastavnicima i učenicima domaćini su se predstavili kroz sviranje mađarskih narodnih instrumenata i narodnih plesova.


Nakon prigodnog programa dobrodošlice, uslijedio je sKulturno-umjetnički programat kreativnog rada za učenike koji su tom prilikom izrađivali božićne čestitke i suvenire. Nastavnici su iskoristili vrijeme za predstavljanje škola uključenih u projekt, njihovog načina rada te običaja i vrijednosti koje njeguju. Prenesena su i značajna iskustva u primjeni pametne ploče u redovnom nastavnom procesu, nabavljene u okviru projekta. Na kraju je uslijedio obilazak grada Keszthely čije su kulturne znamenitosti i arhitektura oduševili goste iz Koprivnice.

Navedena posjeta jedna je od aktivnosti projekta EduTech koji se provodi unutar Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Ukupni budžet iznosi oko 1,16 milijuna kuna, od čega 85 posto financira Europska unija. Projekt se provodi u razdoblju od 1. ožujka 2013. do 28. veljače 2014. godine. Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a partneri na projektu su Energetska agencija iz Zalaegerszega i Regionalna energetska agencija Sjever u Koprivnici.

čitam...