EUROMATH

Koprivnički učenici iznimno uspješni na međunarodnom natjecanju iz matematike

Pod vodstvom mentora Štefice Šambula Premec, Hrvoja Šelimbera i Mare Grašić pozvano je 25 učenika čije je radove pregledalo stručno povjerenstvo.

09:04h
0
Osnovna škola Braća Radić // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i Osnovna škola Braća Radić iz Koprivnice osvojili su prva tri mjesta na međunarodnom natjecanju Euromath.

Pod vodstvom mentora Štefice Šambula Premec, Hrvoja Šelimbera i Mare Grašić pozvano je 25 učenika čije je radove pregledalo stručno povjerenstvo. U dvije kategorije istraživali su teme iz matematike i primjene matematike u geografiji. Nažalost, zbog koronavirusa, njihov put u Grčku nije bio moguć.

U drugoj kategoriji, Mathfactor, komisija je ocijenila videe. Pokazalo se kako su najbolje napravili koprivnički učenici. Od Nemčića, pod vodstvom Hrvoja Šelimbera, Ava Magdić bila je prva, Petar Šajfar drugi, a Matko Stanić treći. U istoj kategoriji, dva treća mjesta osvojili su učenici Nikolina Isabella Marija Van Bregt i Leo Bradić. Polaznici su Braće Radić, a njihova mentorica bila je Mara Grašić.