EUROSCIENCE 2021.

Koprivnički učenici pokazali zavidno znanje na ovogodišnjem Euromath kampu

Višemjesečni trud i rad učenika isplatio se, pokazali su da im matematika nije strana i bez obzira na uzrast spremni su pokazati svoje inovacije.

10:52h
0

Učenici koprivničkih škola sudjelovali su na Euromathu kampu Euroscience 2021. i pomeli konkurenciju iz SAD-a, Rusije, Finske, Njemačke, Koreje, Cipra, Grčke, Irana i Bugarske.

Predstavaljali su nas učenici Una Bebek, Matej Markovinović, Mia Gregurina, Anja Horvat, Amadea Filipović, Antea Jelović, Paula Škrobar, Magdalena Zovko, Teo Hanžeković, Nikolina van Bregt, Rea Bebek i Laura Šifkorn iz OŠ Braća Radić, Jan Kai Premec iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski i Marija Švegović polaznica Srednje škole u Koprivnici.

U kategoriji (9-13 godina) Mathfactor s radom Circumference of circle in everyday life prvo
mjesto osvojio je Jan Kai Premec, mentorica mu je Štefica Šambula Premec.

Drugo mjesto u istoj kategoriji osvojila je Antea Jelović s radom Math in criminalistics,
mentorica joj je Mara Grašić.

Prvo mjesto u drugom uzrastu (14-18 godina) pripalo je Mariji Švegović s radom Bone sin fists and feet i drugo mjesto Nikolini van Bregt s radom Dyscalculia, mentorica im je Mara Grašić.

Pohvalu za odličan video i izlaganje Guinness World Records dobila je Una Bebek i mentorica joj Mara Grašić.

Višemjesečni trud i rad učenika isplatio se, pokazali su da im matematika nije strana i bez obzira na uzrast spremni su pokazati svoje inovacije.

Kao članovi udruge mladih koprivničkih matematičara koja je nositelj promicanja matematike i srodnih prirodnih znanosti u Koprivnici i koprivničkoj županiji, osim ovoga
natjecanja sudjelovali su ove godine na još devet drugih.

Najviše zapaženih rezultata imala je Una Bebek i Nikolina van Bregt. Također su bili i predavači na tri Državna skupa za učitelje matematike, gdje su ocijenjeni visokom ocjenom.

Rad članova udruge prepoznali su Grad Koprivnica, Komunalac Koprivnica i općina Gola, koji su financirali 80 % hrabri nastup ovih učenika na međunarodnom natjecanju.