Koprivnički umirovljenici i ove godine dobivaju božićnicu

09:42h
0
Foto: Ilustracija

Grad Koprivnica i ove će godine uz božićne blagdane darovati umirovljenike. Po 100 kuna u novcu i 150 kuna u bonu za podmirenje računa u Komunalcu dobit će umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1.500 kuna. Rekla nam je to pročelnica za društvene djelatnosti Kristina Cvitić.

– To pravo ostvaruju svi umirovljenici koji su svoju mirovinu ostvarili u Hrvatskoj. Znači, provjeravaju se svi podaci što se tiče izvora mirovine. S obzirom da smo se u dosadašnjim godinama susretali s tim da nažalost neki donose potvrde o iznosima iz Hrvatske koji su puno manji od realne mirovine koje u stvari primaju. Već nekoliko godina za redom tražimo podatke od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i na taj način onda utvrđujemo visinu mirovine – pojasnila je Cvitić.

U gradskoj upravi očekuju da će za ovaj Božić gradski dar primiti nešto više umirovljenika nego lani, osamstotinjak, za što će trebati otprilike 200.000 kuna.

Isplata će se obavljati od 9. do 13. prosinca 2013. godine, od 9 do 13 sati u prostorijama vjenčaonice, Zrinski trg 1, prizemlje, prema sljedećem rasporedu:

– 9. prosinca (ponedjeljak) – umirovljenici čija prezimena počinju slovima A do D
– 10. prosinca (utorak) – od Dž do H
– 11. prosinca (srijeda) – od I do M
– 12. prosinca (četvrtak) – od N do S
– 13. prosinca (petak) – od Š do Ž

Od 16. do 20. prosinca božićnica će se moći podići na blagajni Grada Koprivnice, u prizemlju, soba br. 1, svakim radnim danom od 9 do 13 sati.

Isplata će se vršiti na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2013. godine.

Izvor: Radio Drava