DOBAR POTEZ

Koprivničkim osnovnoškolcima Grad i ove školske godine osigurava radne bilježnice

Za to je u proračunu osigurano 729 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić

10:58h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Grad Koprivnica nastavlja dugogodišnju praksu uoči početka nove školske godine pa će tako i ovaj put za sve učenike osnovnih škola osigurati besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete.

Kako su izvijestili iz Gradske uprave pravo na iste imaju učenici polaznici škola čiji je Grad osnivač i to Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Osnovne škole Braća
Radić, Osnovne škole Đuro Ester i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju
Podravsko sunce. Prvog dana škole potrebne radne bilježnice osnovce će dočekati na njihovim klupama.

– Drago mi je da imamo tu financijsku snagu da možemo pomoći roditeljima i učenicima u
prvim danima škole kada su troškovi za potrebu školskih potrepština najveći. Tako smo i ove godine uz besplatne bilježnice osigurali i radne bilježnice. Za to je u proračunu osigurano 729 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te napomenuo kako će radne bilježnice biti financirane i učenicima koji žive na području grada Koprivnice, a školu polaze u nekoj od okolnih općina.

Pravo na radne bilježnici ostvaruju i učenici s prebivalištem na području grada Koprivnice, a koji su polaznici osnovnih škola kojima Grad nije osnivač i to pod uvjetom da imaju prijavljeno prebivalište na području grada Koprivnice u trajanju od najmanje šest mjeseci, zatim ako ne postoji dvostruko financiranje troškova nabave radnih bilježnica te ako je utvrđena jednakost ili istoznačnost naslova i nakladnika radne bilježnice u Konačnoj listi odabranih radnih bilježnica osnovne škole koju učenik polazi i računa o isporuci radnih bilježnica.

U tu svrhu u Proračunu Grada osigurano je pet tisuća kuna, a kako bi se ostvarilo
pravo na financiranje potrebno je podnijeti poseban Zahtjev u Gradu.