Koprivničko izdavaštvo odolijeva ekonomskoj krizi

16:03h
0

Sveopća gospodarska kriza lani nije znatnije utjecala na izdavaštvo Koprivnice, za razliku od Križevaca i Đurđevca u kojima je vidljivo smanjenje izdanih knjiga. Rekla je to za Radio Dravu informatorica na Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Josipa Strmečki:

– Koprivničko izdavaštvo je po prilici ostalo na toj razini oko 40 izdanih djela. Sveukupno vam recimo ta produkcija naša županijska  oko 50 djela.
Uz liriku i prozu lokalnih književnika dosta je i stručno-znanstvenih djela, a kao ona koji nadilaze lokalnu razinu čuvarica Zavičajne zbirke izdvaja monografije Romana Baričevića, koprivničke Knjižnice, molvarske župne crkve te izdanja „Kiklopom“ nagrađenog Krunu Jajetića iz Šarenog dućana.

 

– Mislim da su oni evo onako lokalni Vošicki, moglo bi se reći. Sjećaju se ljudi iz našeg područja da je Vinko Vošicki bio poznati koprivnički izdavač koji je Krležu tiskao, a evo Kruno Jajaetić je već danas poznato etablirano ime  koje zbilja bira birane naslove, onako književne poslastice koje zaista su vrijedne spomena i ove nagrade.

Svi primjerci lokalnih knjižnih izdanja zainteresiranima su ponuđeni na policama koprivničke knjižnice.

Izvor: Radio Drava

čitam...