KAZNENA DJELA

Koprivničko-križevačka policija riješila 82 posto kaznenih djela te njih 12 počinjenih ranije

Usporede li se podaci 2019. i 2020. godine, smanjio se broj u svim segmentima kriminaliteta - od kaznenih djela na štetu djece i obitelji, preko zlouporabe droge, općeg, organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, kibernetičke sigurnosti te prometa. 

14:44h
0
ubojstvo kc MA
Ilustracija // Foto: Red Ring Production/Mateo Alečković

Opći ili gospodarski kriminalitet, droga, kriminalna djela učinjena na štetu maloljetnika, pa i organizirani kriminal ili onaj vezan uz kibernetičku sigurnost, terorizam, ekstremno nasilje ili ratni slučaj. Sve te kategorije uključene su u statističku kategoriju kriminalnih slučajeva kojih je tijekom 2020. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno 1073. Godinu ranije, tijekom 2019., evidentirana su 254 kaznena djela manje.

Službena statistika kaže kako je od ukupne brojke kaznenih djela riješeno 82,1 posto. Osim toga, podravsko-prigorska policija uspjela je kraju privesti i 12 kaznenih djela počinjenih prijašnjih godina, i to četiri teške krađe, četiri krađe, tri djela povrede djetetovih prava te jednu prijevaru.

Velika razlika primjetna je u iznosu materijalne štete nastale navedenim kaznenim djelima. Naime, u 2019. godini govorimo o 76, 5 milijuna kuna štete, dok je brojka za proteklu godinu 17, 3 milijuna, što je smanjenje od vrtoglavih 71,4 posto.

Zanimljivo, usporede li se podaci 2019. i 2020. godine, smanjio se broj u svim segmentima kriminaliteta – od kaznenih djela na štetu djece i obitelji, preko zlouporabe droge, općeg, organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, kibernetičke sigurnosti te prometa.