Nove statistike

Koprivničko-križevačka županija i dalje u hrvatskom vrhu po broju blokiranih građana, Križevci drže primat među gradovima

Đurđevac među gradovima županije stoji najbolje, budući da ga nema na listi 25 gradova u Hrvatskoj s najvećim brojem zaduženih.

11:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Koprivničko-križevačka županija u samom je vrhu Hrvatske po ne baš laskavoj statistici broja građana s blokiranim računima, vidljivo je iz analize FINA-e.

Prema podacima zaključno s 31. siječnjem ove godine, Koprivničko-križevačka županija ima najveći broj blokiranih građana u radno sposobnom stanovništvu, čak 14,8 posto, što je 11.372 stanovnika. Gledano prema ukupnom broju stanovnika, gotovo 10 posto ih je blokirano. Slijedi je Sisačko-moslavačka županija s 14 posto blokiranih među radno sposobnima.

Križevci prednjače među gradovima po broju blokiranih radno sposobnih stanovnika, njih je čak 17,42 posto. U odnosu na ukupan broj stanovnika u Križevcima, blokirano ih je 11,79 odnosno 2491 radno sposoban Križevčanin je blokiran.

U Koprivnici je 2354 građana s blokiranim računima, što je 7,63 posto od ukupnog stanovništva i 11,03 od radno sposobnog.

Đurđevac među gradovima županije stoji najbolje, budući da ga nema na listi 25 gradova u Hrvatskoj s najvećim brojem zaduženih.

Na razini cijele države, najveći broj blokiranih građana je U Zagrebu, 63.121, no to je manje od 8 posto njegovih stanovnika. Udio blokiranih u radno sposobnom stanovništvu je najmanji u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Dug na razini cijele Hrvatske krajem siječnja iznosio je 41,36 milijardu kuna.

čitam...