Koprivničko-križevački HNS-a podijelio tonu mandarina velikima i malima

19:17h
0
Podjela mandarina djeci u Koprivnici // Foto: HNS

Koprivničko-križevački HNS-a protekli je tjedan građanima diljem županije dijelio mandarine iz neretvanskog kraja. Naime, zbog ruskog embarga na uvoz voća i povrća iz Europske unije, hrvatski su se proizvođači mandarina našli u problemima te je HNS pokrenuo nacionalnu akciju „Zagrizite za pomoć, ali i za svoje zdravlje!”, kojoj se unatrag nekoliko dana pridružila i županijska organizacija otkupom jedne tone mandarina.

Koprivnica, Đurđevac, Križevci, Gornja Rijeka, Sveti Peter Orehovec, Virje, Molve, Podravske Sesvete, Drnje, Peteranec, samo su neke od podružnica HNS-a koje su darovanim mandarinama razveselile i velike i male.

Koprivnički HNS-a je sve „svoje” mandarine odlučio pokloniti mališanima Dječjeg vrtića Zvjezdica – darujući mandarine, osmjehe su na dječjim licima stotinu puta iscrtali Željka Zetović, kao gradska vijećnica i Vjekoslav Mužinić, HNS-ov vijećnik u Županijskoj skupštini.

Križevčani su svoj dio mandarina raspodijelili na čak tri ustanove uvećavajući na taj način veselje tri puta – predsjednik podružnice Željko Berend mandarine je donirao Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Osnovnoj školi Vladimir Nazor.

Mandarine su HNS-ovci podijelili i u ĐurđevcuNi u Đurđevcu dobrih vibracija nije nedostajalo – Ivan Hodić, predsjednik đurđevačkog HNS-a, sa suradnicima je mandarine uručio ravnateljici Dječjeg vrtića Maslačak te Udruzi za pomoć mentalno retardiranim osobama.

HNS-ovci iz Gornje Rijeka mandarinama su obradovali male i velike školarce Osnovne škole Sidonije Rubido Erdedi te područnih škola u Kolarcu i Hižanovcu, a za isti princip su se odlučili i kolege iz Svetog Perta Orehovca podijelivši madarine učenicima tamošnje Osnovne škole.

U Virju je naš Dražen Bogat jedan dio mandarina uručio Područnoj školi u Miholjancu, drugim je razveselio najmanje u Dječjem vrtiću Zrno, dok je ostatak darovan starijima i nemoćnima.

Iskazujući solidarnost s domaćim proizvođačima mandarina HNS Koprivničko-križevačke županije još je jednom pokazao da ima sluha i želje pomoći onda kada je pomoć i suradnja najpotrebnija. I vi možete pomoći kupujući voće domaćih proizvođača. 

Loading...