MOBILNOST

Koprivničkoj Obrtničkoj školi odobren najvrjedniji projekt u povijesti škole

Najavljuju kako će od 14. do 16. listopada organizirati razne edukacije povodom Erasmus dana.

10:05h
0
Ilustracija

Obrtničkoj školi Koprivnica odobren je najvrjedniji projekt u povijesti. Riječ je o 13. projektu mobilnosti vrijednom 1,2 milijuna kuna koji uključuje mobilnost 39 učenika i petero nastavnika. Više od 800 dana provest će na stručnom osposobljavanju ili usavršavanju.

– S obzirom na to da je prošlogodišnji projekt zbog epidemiološke situacije produljen, ove školske godine spajamo dva projekta i biramo najbolje učenike iz gotovo svih zanimanja u trećim razredima, pa čak i u drugim i četvrtim razredima te na mobilnost možemo poslati ukupno 70 učenika. Budući da u jednoj generaciji imamo oko 150 učenika, može se reći da možemo poslati više od 50 posto jedne generacije na mobilnost. Novim projektom škola radi na realizaciji strategije internacionalizacije kojom želi još više proširiti postojeća partnerstva sa školama u inozemstvu te uz njihovu pomoć omogućiti učenicima i nastavnicima usavršavanje i osposobljavanje na najmoderniji način – poručuju iz Obrtničke te podsjećaju kako su početkom godine primili priznanje Europske unije u obliku Erasmus+ akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime im je, kažu, “priznat kvalitetan rad na projektima i osigurano financiranje te fleksibilnost u realizaciji Erasmus plana.”

Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Najavljuju kako će od 14. do 16. listopada organizirati razne edukacije povodom Erasmus dana.

Ove će godine učenici sudjelovati u dvjema mobilnostima u području građevine, strojarstva, elektrotehnike, računalstva, prehrane i ugostiteljstva te mobilnost učenika s teškoćama u razvoju. Nastavničke, pak, uključuju osam nastavnika u području ugostiteljstva, prehrane, računalstva, elektrotehnike i strojarstva.

Prva je počela jučer. Nastavnik Danijel Mustafa otišao je na dvotjednu mobilnost u Šolski center Postojna u Sloveniji gdje će, između ostaloga, pratiti rad kolega i usavršiti upotrebu CREO alata za crtanje i programiranje 3D modela.