Fest jazza

Koprivnicu će tri dana oduševljavati najljepše jazz melodije vrhunskih glazbenika, pogledajte cijeli program festivala

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra.

17:00h
0
Foto: Fest Jazza

Fest jazza Koprivnica međunarodni je ljetni open-air festival smješten na prekrasnu lokaciju koprivničkog glavnog gradskog trga.

Uz glavnu pozornicu nalazi se jedan od najljepših gradskih parkova u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a scenografiju upotpunjuju i arhitektonske konture trga te zgrade Gradske vijećnice. Fest jazza Koprivnica već je nakon tri godine od svog prvog izdanja postao neizostavni dio kulturnog identiteta i turističke ponude grada Koprivnice.

Fest jazza ove će godine ugostiti 70-ak glazbenika u 7 glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i SAD-a. Održat će se 6., 7. i 8. srpnja na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Popratni sadržaji u sklopu festivala ove godine uključuju i kazališnu predstavu u organizaciji Ludens Teatra, Malu jazz školu u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u Klubu MMC Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji s Umjetničkom organizacijom Artikulacije, te jutarnju jazz matineju uz Dane povrća na Zrinskom trgu.

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra.

Festival će započeti svečanim otvaranjem u četvrtak, 6. srpnja.
U prvoj večeri festivala nastupit će Lana Janjanin Trio, te Jazz Orkestar HRT-a & Miron Hauser s projektom Tu Fragrancia.

U glavnom programu će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti projekt Port of life mladog slovenskog skladatelja Žana Tetičkovića, te Marko Ramljak Band u petak, 7.srpnja.

Marko Črnčec Ruthenia Quartet i Mike Moreno, jedan od ponajboljih svjetskih jazz gitarista, te hrvatski jazz fusion elektro sastav Kozmodrum u Koprivnicu dolaze u subotu, 8.srpnja.

Organizatori festivala su članovi Udruge glazbenika i ljubitelja glazbe Jazz klub Koprivnica koja ove godine obilježava 20 godina neprekidnog djelovanja. Kao nit vodilja od samih početaka nastanka festivala, kao i same udruge Jazz klub Koprivnica, želja je za pozitivnim utjecajem jazz glazbe na društvenu zajednicu i okruženje u kojem djeluju, te druženje i interakcija različitih kultura kroz stvaranje glazbe i zajedničko muziciranje.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture RH. Festival su pomogli i Hartmann, B.net, Carlsberg Croatia, Turistička zajednica grada Koprivnice, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Euro-Unit, Multi-Star, Podravka, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, te mnogi mediji, pojedinci i volonteri, a medijski pokrovitelji su Radio Drava, Drava.Info i Jazz.hr.

PROGRAM:
6. srpnja, četvrtak – Zrinski trg
20 sati, Zrinski trg – svečano otvaranje festivala
20.30 sati, Zrinski trg – Lana Janjanin trio (HR/SLO/AT)
22 sata, Zrinski trg – Jazz orkestar HRT-a & Miron Hauser

od 00.00 do 4 sata, MMC Koogla – Festivalska noć

7. srpnja, petak
10 sati, DV Tratinčica – Mala Jazz škola
od 10 do 18 sati, Le Petit Cafe – Jam Corner & Poezijazz
17 sati, Gradski park – Festivalska Yoga
20.30, Zrinski trg – Jean John, Port of Life Project (SLO/SAD/HR)
22 sata, Zrinski trg – Marko Ramljak band (HR/SLO)

od 00.00 do 4 sata, MMC Koogla – Festivalska noć, Ivan Trborcz (HU) + Jam Session

8. srpnja, subota
10 sati, Zrinski trg – Jutarnji jazz & Dani povrća
10 sati, Zrinski trg- Limena glazba Virje
17 sati, Gradski park – Festivalska Yoga
Od 10 do 18 sati, Le Petit Cafe – Jam Corner & Poezijazz
20 sati, Dom mladih Koprivnica – kazališna predstava, Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir (Ludens Teatar)
21 sati, Dom mladih Koprivnica – Marko Churnchetz ‘Ruthenia’ quartet feat. Mike Moreno   (SLO/SAD)
22 Dom mladih Koprivnica – Kozmodrum (HR)

od 00.00 do 4 sata, MMC Koogla – After Fest Jazza

čitam...
Loading...