Petak u Pixelu

Koprivnicu posjećuju nježne Auguste, a već treću izložbu otvara koprivnička tek gimnazijalka Ena Vuglovečki

Auguste ime preuzimaju od Louisa Armstronga i njegove pjesme ''What a Wonderful World'' napisane 16. augusta 1967. godine, a koja je prva u njihovoj izvedbi zazvučala kao glazba kakvu su i same oduvijek htjele pisati i izvoditi. Jednostavna, zvučna, lako pamtljiva, a opet ozbiljna.

10:47h
0
Auguste // Foto: Mamuze

Početak vikenda u KKC-u Pixel započet će osupnjujućom izložbom koprivničke gimnazijalke “Iluzija u klopci stvarnoga”, a petak navečer glazbom će, pak, obogatiti zagrebačka dvojka Auguste.

Što se izložbe tiče, riječ je o dvadesetak radova mlade autorice Ene Vuglovečki, koprivničke gimnazijalke kojoj je ovo druga izložba u Pixelu, a treća uopće. Ena radi s različitim materijalima i doslovno koristi sve što joj dođe pod ruku – drvo, ljepilo, papir, plastiku, gips, akril, ulje, a inspiraciju crpi u slikama preminulog Romana Baričevića – Đegija.

– Ogrebotine, mrlje i boje na mojim platnima predstavljaju emocije, skrivene osobine prirode i ljudske duše. Oblici, iako skraćeni i apstrahirani, izranjaju iz guste smjese boje, ljepila i ostalih materijala, ali ne gube vezu s predmetnom realnošću. Asimetrično uravnoteženim oblicima pokušavam unijeti stupanj uređenosti u kaos, ali istodobno zadržavajući eksploziju apstraktnog izraza. Racionalnih kompozicijskih struktura nema, samo spontana umjetnost vođena znatiželjom i intuicijom – kaže Ena o novim radovima koje će predstaviti u petak.

Ena Vuglovečki // Cover

Nakon otvorenja održat će se koncert zarebačkog benda Auguste. Gordana Marković i Ivana Lulić dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste zajednički stvaraju glazbu od 2012. godine. Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljenim popom, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju jedne gitare.

Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu. Ime preuzimaju od Louisa Armstronga i njegove pjesme ”What a Wonderful World” napisane 16. augusta 1967. godine, a koja je prva u njihovoj izvedbi zazvučala kao glazba kakvu su i same oduvijek htjele pisati i izvoditi. Jednostavna, zvučna, lako pamtljiva, a opet ozbiljna.

Iza sebe broje nastupe na Terraneu, Superuhu, Ferragosto JAM-u, Medvedgradskim glazbenim večerima, Špancirfestu i RockOffu, a bile su i finalistice HR Demo kluba 2014. Osvojile su nominaciju za Porin 2016. u kategoriji Novi izvođač godine.

Nakon koncerta za dobru atmosferu pobrinut će se Pixelov dj F Selecta, program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

čitam...