Koprivnička Gimnazija proslavila 104. rođendan

15:21h
0
Mladen Antolić, Ivan Pal, Helena Hečimović i Vjekoslav Robotić na svečanoj proslavi 104. obljetnice Gimnazije; Foto: Ivan Brkić

Gimnazija Fran Galović u Domoljubu je svoj 104. rođendan proslavila zajedno sa 658 gimnazijalaca i njihovim profesorima.  Koprivnički gimnazijalci odličnim rezultatima svaki dan opravdavaju investicije u novu zgradu Gimnazije koja glasi za najskuplju školu ikad sagrađenu na našim prostorima. Na svečanoj proslavi svoje su umijeće pokazale članice pjevačkog zbora, a nije izostalo ni plesa i ugodnih solo vokalnih izvedbi.

– Zahvaljujući izvanrednim profesorima i učenicima željnima znanja svakog dana dokazujemo koliko smo dobri. Naši su učenici obrazovana elita spremna na daljnje izazove – rekao je ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić.

U Gimnaziji vlada kriterij izvrsnosti, a profesori i učenici odrađuju svoj dio kako bi taj kriterij bio zadovoljen.

– Znanje je pokretač razvoja u gradu, ali i u cijeloj županiji, a Gimnazija je nešto čime se svaki građanin Koprivnice može ponositi – rekla je članica Grdskog vijeća Helena Hečimović.

Izvrsnost Gimnazije i visoku kvalitetu obrazovanja koje osigurava svojim polaznicima pohvalio je i dožupan Ivan Pal koji u prosvjeti ima ukupno 30, od čega 17 godina radnog iskustva kao ravnatelj Obrtničke škole.

– Od Gimnazije svi imaju visoka očekivanja koja uvijek budu ispunjena jer svake godine iz Gimnazije izlaze kvalitetno obrazovani đaci sa jasnim ciljevima i vizijama za budućnost – rekao je Pal te dodao kako školu ne čine samo zidovi i skupa oprema, već je čine ljudi.

Najboljima uručena priznanja

U sklopu proslave 104. rođendana Gimnazije dodijeljene su nagrade najboljim učenicima. Od ‘prvačića’ nagradu je dobio Karlo Ormuš, od učenika drugih razreda Hrvoje Stančin, iz trećih razreda Roko Žaja, a od maturanata Oliver Orešić. Nagradu ravnatelja primio je Relja Kekez.

Profesori Ilija Jajalo, pokojni Slavko Fijačko i Ružica Međurečan zaslužili su Priznanja za posebne zasluge i doprinos radu. Priznanje za najboljeg profesora dobila je Marina Tomac Rojčević.

čitam...