24 C
Koprivnica
Utorak, 26. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnička nagrada za životno djelo Josipu Fluksiju
K

Ne propustite

081020-grad-mIako to koprivnički vijećnici još moraju potvrditi na sjednici zakazanoj za četvrtak, gotovo je sigurno da će kipar Josip Fluksi dobiti Nagradu za životno djelo, kako je to predložilo Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja grada Koprivnice. Fluksi će to priznanje dobiti zbog ukupnog likovnog i kiparskog opusa, muzejsko-konzervatorsko-restauratorskog rada i promocije grada Koprivnice u Hrvatskoj i svijetu. Riječ je, naime, o umjetniku koji je 1968. godine diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, restauratoru, kustosu-etnologu, voditelju hlebinske Galerije, fotografu-dokumentaristi i osobi koja je svojim osebujnim radom ostavila jedinstveni trag u javnom životu i vizuri Koprivnice. Iz njegovog iznimno bogatog 40-ogodišnjeg umjetničkog rada vrijedi izdvojiti svima poznatu skulpturu žene u gradskom parku koju je nazvao “Buđenje” te Pivnicu “Kraluš”, grb grada Koprivnice i meteorološki stup na Zrinskom trgu koje je vizualno osmislio i zahvaljujući kojima je Koprivnica postala prepoznatljiva na državnoj razini i šire.
Povjerenstvo je, nadalje, predložilo da medalje grada dobiju Ratimir Ljubić, Božica Palčić, Zdravko Jakupec, Ivan Prosenjak, Josip Kiš i Stanislav Fajdić, a Plakete grada Društvo žena “Kamengrad”, KUD “Koprivnica”, Old timer klub “Biciklin” te tvrtke “Elin”, “Pikant Marketing” i arhitektonski ured “Studio Up”.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pogledajte program

U Križevcima se priprema tjedan prepun događanja za djecu, svaki dan će biti prava zabava

Djeca će u Križevcima idućeg tjedna moći uživati i brojnim aktivnostima pripremljenima baš za njih. Naime, počinje Dječji tjedan. Tako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti