Koprivnička pivovara uručila donacije za Zeleni natječaj Carlsberga Croatia

14:26h
0
Koprivnička pivovara uručila donacije za Zeleni natječaj Carlsberga Croatia // foto: Ivan Brkić

Povodom 163. Carlsbergovog rođendana, u upravnoj zgradi koprivničke pivovare u srijedu su uručene donacije dobitnicima Zelenog natječaja Carlsberga Croatia. Ove godine dodijeljene su dvije donacije, svaka u iznosu od 25 tisuća kuna, a dobitnici su Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita te Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije iz Zagreba.

U ime splitskog fakulteta nagradu je primio voditelj projekta Sandro Nižetić, a u ime fakulteta iz Zagreba donaciju je preuzela Stanka Zrnčević, isto tako voditeljica projekta. 

– Zeleni natječaj Carlsberga Croatia jedan je u nizu zelenih projekata koje smo pokrenuli u lokalnoj zajednici, ali i puno šire. Veseli što dobitnici dolaze iz različitih dijelova zemlje, a potencijalni utjecaj projekata je velik – izjavila je direktorica komunikacija Carlsberga Croatia Nina Butić Ivanković.

Inače, Zeleni natječaj je nastavak projekta Zelene stipendije koji je pivovara pokrenula 2008. godine za mlade znanstvenike koji se bave zaštitom okoliša. Ove je godine projekt otvoren svim organizacijama, društvima i udrugama koje se bave zaštitom okoliša te je preimenovan u Zeleni natječaj Carlsberga Croatia.

Prošle godine, koprivnička pivovara je postala jedina hrvatska pivovara s ISO certifikatom integriranim sustavom upravljanja, a jedinstvena je i po tome što sedmu godinu zaredom objavljuje Godišnje izvješće o zaštiti okoliša, čime javnosti na transparentan način predstavlja svoje napore u području zaštite okoliša.