Koprivnički gradonačelnik zbog Podravke traži hitan sastanak s premijerkom Kosor

13:40h
0

090918mrsic-m– Bez obzira na ishod skandala koji ovih dana potresaju Podravku tvrtki je nanesena ogromna šteta i zato sam danas od premijerke Jadranke Kosor zatražio hitan sastanak kako bi razgovarali o svemu što se dogada, negativnim posljedicama za Podravku i grad Koprivnicu te o tome tko će u buduće upravljati s 25% Podravkinih dionica u državnom vlasništvu – odgovorio je koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić na traženje novinara da komentira najnovije medijske napise o aferi SMS koja već danima potresa najvećeg hrvatskog proizvodača prehrambenih proizvoda.

Mršić je dodao da je zbog svega danas od države još jednom zatražio i pravo na upravljanje dionicama države u njezino ime:

– Ne moramo biti vlasnici četvrtine Podravke, no želimo suodlučivati o njezinoj sudbini i siguran sam da danas ne bi bilo ovog skandala da nam je država prije dvije godine, kad je gradska uprava prvi put tražila svojeg predstavnika u vodstvu tvrtke, udovoljila. Spriječili bi moguće nezakonitosti o kojima se ovih dana govori, a ako bi i pristali na kreditiranje SMS-a svi bi znali za to i Podravka bi sada taj novac opet imala na računu. Ovako, svjedoci smo sloma HDZ-ovog i HSS-ovog modela upravljanja državnim poduzećima i nešto se mora pod hitno promijeniti.

Gradonačelnik je uvjeren da će Podravka, ako država pozitivno odgovori na traženje grada da sudjeluje u njezinom vođenju, isplivati iz problema, jer u tvrtki radi dovoljno stručnjaka koji su spremni i znaju kako sanirati štete nastale posljednjim događanjima.