Koprivnički HDZ podržava potpredsjednika Vlade Damira Polančeca

21:36h
0
Stanislav Biondić (desno) i Damir Felak. Snimio: Marijan Sušenj

Gradska organizacija HDZ-a bezrezervno podržava potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca i u potpunosti odbacujemo medijska nagađanja da smo u sukobu sa županijskim ogrankom naše stranke – rekao je na večerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik GO HDZ-a Damir Felak.

Dodao je da Polančec kompetentno i profesionalno odrađuje svoj posao, da je dao ogroman doprinos jačanju HDZ-a i razvoju Podravine i Prigorja te da su potpuno neosnovane sumnje u to da je umiješan u aktualne afere u Podravki. Govoreći o istrazi u toj prehrambenoj kompaniji Felak je naglasio kako HDZ očekuje potpuni i profesionalni angažman istražitelja u otkrivanju nezakonitosti te da javnost ne sudi prije završetka istrage:

– HDZ poziva javnost, institucije i medije da od Podravke ne prave skandal, a što se tiče te i drugih tvrtki Damir Polančec je uložio ogroman trud u njihov razvoj i spašavanje svakog radnog mjesta.Njegov petogodišnji rad u Vladi iznimno je zahtjevan, ali nije odbio ni jedan zadatak i uvijek je pronašao rješenje. Tako je i s privatizacijom brodogradilišta, koja je za njega “vrući krompir” jer kao i svaki Podravac nije brodograditelj, no vjerujem da će i taj problem riješiti.

Damir Polančec ima potporu koprivničkog ogranka HDZ-a. Snimio: Marijan SušenjFelak nije želio komentirati stavove koalicijskog partnera HSS-a u vezi Podravke, no tvrdi da ne vidi ništa sporno u njima.

Član Gradskog odbora HDZ-a Stanislav Biondić osudio je, kako je kazao, manipuliranje svojim izjavama koje je dao novinarki HTV-a o navodnom raskolu između gradskog i županijskog HDZ-a te na pitanje je li toliko uvjeren u to da potpredsjednik Vlade Polančec nije umiješan u afere koje potresaju Podravku da bi stavio ruku u vatru.

– Volio bih da HTV pusti integralnu snimku mojeg razgovora s novinarkom, jer bi se tada vidjelo da su moje izjave izvućene iz konteksta i slagane kako je novinarki odgovaralo. Ni za čije poštenje ne mogu jamčiti, pa ni za Polančecovo, jer znam samo svoje vrline i mane, no to je novinarka HTV-a izvrnula kako nije trebala.