Koprivnički kvartovski policajci krenuli biciklima prema Međugorju i Privlaci

12:21h
0
Damir Šimunić i Zoran Zlatar // foto: RKC

Dvojica koprivničkih kvartovskih policajaca, Damir Šimunić i Zoran Zlatar krenuli su jutros biciklima na 750 kilometara dug put prema Međugorju i Prevlaci. Strast prema bicikliranju otkrili su tijekom dužnosti, jer kažu, kvartove za koje su zaduženi obilaze biciklom. Fizičke pripreme za ovaj pothvat počeli su zimus, da bi jutros s 15 kilograma opreme krenuli sa Zrinskog trga. Očekuju da će putovanje završiti za osam dana.

– Neke rute su duže a neke kraće, izračunali smo si najdužu rutu od 177 km, a najkraće su tak, malo više od 100, rekao nam je Damir Šimunić.

Na pitanje je li najduža ruta barem na nizbrdici, Šimunić je odgovorio kroz smijeh da baš i nisu, ali i da ‘svaki breg ima svoj dol, pa tak onda malo gore pa malo dolje’.

 

Iako su put isplanirali gotovo do u detalje kažu da su spremni i za izvanredne situacije, a bude li trebalo, vjeruju i da će im pomoći kolege policajci. Šimunić i Zlatar ovim bicikliranjem su se pridružili gradskom programu Active Access, Aktivno kretanje za aktivan život pa im je Grad osigurao bicikle za put.

tekst i foto: Radio Koprivnica