1.8 C
Koprivnica
Srijeda, 29. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički problemi: alkohol i druge ovisnosti te nasilje u obitelji i među mladima
K

Ne propustite

Nakon što je Gradsko poglavarstvo u prosincu 2008. donijelo Rješenje o osnivanju i imenovanju Vijeća za prevenciju Grada Koprivnice, u ponedjeljak je održana i prva sjednica Vijeća, na kojoj se osim utvrđivanja plana i načina rada raspravljalo i o aktualnoj problematici.
Istaknuto je kako je stanje na području Grada Koprivnice, što se tiče kriminaliteta, bolje nego u bilo kojem drugom gradu. Uočeno je  nekoliko problema koje bi trebalo kvalitetno i brzo riješiti. To su: alkohol i druge ovisnosti (prije svega, kod mladih osoba), nasilje (među mladim osobama i u obitelji) te problem sigurnosti u cestovnom prometu, priopćeno je iz Grada Koprivnice.
Dogovorena je još uža suradnja između nazočnih predstavnika Grada, policije, državnog odvjetništva, sudstva, škola te javnih službi i ustanova koje svojim djelovanjem mogu pridonijeti sigurnosti i prevenciji kriminaliteta te time poboljšati kvalitetu života građana. Istaknuta je važnost suradnje između policije i građana za cjelokupnu sigurnost zajednice, a most za tu suradnju su kvartovski policajci. Navedeno je da projekt «Policija u zajednici» pokazuje dobre rezultate u suzbijanju kriminaliteta.
Između ostalog, iznesen je zaključak da bi se trebao povećati broj stručnih suradnika u osnovnim i srednjim školama, a posebice dječjih psihologa. Učinkovito i dugoročno suzbijanje kriminaliteta na području Grada može se provesti samo angažiranjem svih potencijala društva. Vijeće za prevenciju ima 11 članova, a osim predstavnika Grada i Policijske postaje Koprivnica sastavljeno je od predstavnika Županijskog državnog odvjetništva, Prekršajnog suda, osnovnih i srednjih škola na području Grada Koprivnice, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije te Centra za prevenciju i ovisnost, stoji u priopćenju.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zvona zvone

PROMJENA VREMENA Klimatološka zima donosi nam kišu, snijeg, možda i poledicu

Klimatološka zima je pred vratima, a otvorit će ih joj nova jača promjena vremena. Od četvrtka očekujemo novu obilnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti