15.7 C
Koprivnica
Subota, 23. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički proračun 207 milijuna kuna, bez prireza i poskupljenja
K

Ne propustite

Koprivnički proračun za iduću godinu bit će na razini ovogodišnjeg, točnije bit će za 307 tisuća kuna manji te će iznositi 207,1 milijuna kuna. To bi trebalo biti dovoljno da se bez uvođenja prireza osigura standard javnog života na koji su građani podravske metropole navikli, izjavio je gradonačelnik Zvonimir Mršić.
– Više od 60 milijuna u proračunu će otpasti na društvene djelatnosti, dakle gotovo trećina proračuna, nešto manje od trećine ići će za izgradnju grada, pri čemu nastavljamo sa svim onim investicijama s kojima smo bili u projekciji za ovu godinu.
Mršić je najavio i koje će kapitalne projekte Grad iduće godine realizirati.
– Ide izgradnja dvorane kod OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’, započinje izgradnja nove škole na Podolicama, izgradnja dječjeg vrtića u Strossmayerovoj ulici i zgrade socijalnih stanova. Škola na Podolicama ide iz državnog proračuna, a ovi ostali kapitalni projekti idu kroz određena gradska poduzeća i kroz druge vidove financiranja.
Koprivnički gradonačelnik je nezadovoljan što državni proračun ne prati kapitalne projekte u gradu, prvenstveno planiranu novu obrtničku školu. Realizirat će se jedino dio novog dječjeg doma ‘Svitanje’, koji bi u potpunosti trebao biti realiziran do kraja 2010. godine, a sufinancirat će ga Grad i Ministarstvo socijalne skrbi. Iako očekuju pad prvenstveno poreznih prihoda, u Gradu ne namjeravaju uvesti prirez i povisiti cijene komunalnih usluga. Upravo suprotno, Poglavarstvo je Gradskom vijeću predložilo da se za 50% smanji komunalni doprinos za investiranje u proizvodnju.
– Dakle, idemo s jednom vrlo poticajnom mjerom za motiviranje izgradnje proizvođačkih kapaciteta jer očekujemo da iduće godine imamo jedan dosta značajan ciklus u tom segmentu.
Očekuje se da će prijedlog proračuna bez većih izmjena i primjedbi u utorak usvojiti koprivnički vijećnici.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

životna priča

FOTO Pod povrćem imaju 12 hektara koje obrađuje osam zaposlenih, a od toga tri Nepalca, Strunjak: Uvozni lobi je rak rana naše poljoprivrede

Prugovac je malo mjesto u sklopu općine Kloštar Podravski gdje se mnogi bave povrćarstvom, što se vidi odmah po...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti