Koprivnički ronioci uspješni u Slovačkoj

14:21h
0
soderica
081209-soderica-mČlanovi Društva športova na vodi Šoderica vratili su se s Božićnog kupa u brzinskom plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje je održano u Slovačkoj sa četiri medalje. Vladimir Šoštarić u konkurenciji ponajboljih europskih predstavnika u brzinskom ronjenju na 50 metara okitio se srebrom, dok je u disciplini brzinsko plivanje osvojio bronce na 50 i 100 metara.
– Natjecanje je bilo jako, jer je sudjelovalo 200-tinjak natjecatelja iz 16 klubova više europskih zemalja. Oboren je jedan svjetski rekord i nekoliko nacionalnih, među kojima i dva hrvatska rekorda, koji sada pripadaju DŠV-u Šoderica Koprivnica. Jako sam zadovoljan, jer su uvjeti natjecanja zbog napornog putovanja koje je trajalo cijelu noć i temperature koja me „lovila” bili vrlo teški. U disciplini 50 metara brzinsko ronjenje sam bio drugi, a na 50 i 100 metara po površini osvojio sam dvije bronce – rekao je Vladimir Šoštarić.
Juniorska štafeta Šoderice u sastavi Dominik Đurđ, Karlo Kocijan, Kalo Fodor i Alen Milek osvojila je broncu u štafeti 4 puta 100 metara u apsolutnoj kategoriji. Ujedno, koprivnička štafeta oborila je hrvatske rekorde na 4X100 i 4X200 metara. Član Društva Športova na vodi Šoderica Karlo Kocijan je izjavio:
– Više smo nego zadovoljni postignutim rezultatima. Nadali smo se rušenju dva rekorda, jer smo to i trenirali, a male zamjerke imali smo samo na uvjete u kojima smo plivali.