Koprivničko-križevačka policijska uprava predstavila web stranicu

13:00h
0
U petak je puštena u rad web stranica Policijske uprave koprivničko – križevačke, koja je dostupna putem web adrese: www.koprivnicko-krizevacka.policija.hr

Stranica je dio projekta MUP-a „Izrada web stranica policijskih uprava” s ciljem da se i na ovaj način stanovnicima pruže aktualne policijske vijesti i ostale bitne informacije iz domene policijskog djelovanja, s naglaskom na specifičnosti područja županije.

Web stranica je u potpunosti integrirana u web stranice MUP-a i slijedi njezina dizajnerska i idejna rješenja. S druge strane ima i svoje vizualne i sadržajne specifičnosti zbog boljeg naglašavanja osobitosti područja, odnosno županije, priopćeno je iz PU koprivničko-križevačke.

 

Nova web stranica policijske uprave je laka za navigaciju, ima tražilicu koja pretražuje sadržaje na svim web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova te je sa istom povezana na razne načine (linkovi, korisni linkovi, banneri…).

Na stranicu se može doći sa web stranica MUP-a ili direktno upisom gore naznačene adrese.

Stranica se sastoji od tzv. općih sadržaja, koji se prvenstveno tiču upravnih poslova s građanima, kao i poslova Ministarstva unutarnjih poslova (identičnih za cijelu državu). Do tih sadržaja – karakterističnih za cijelu državu – sa web stranica svih policijske uprave vode linkovi na stranice MUP-a, gdje su sadržaji objavljeni, a što je učinjeno zbog vizualne i sadržajne ujednačenosti i prepoznatljivosti. To su primjerice: Dokumenti, Nacionalni programi, Savjeti (gdje su i savjeti policijske uprave) i Potrage.

Građani na web stranici mogu saznati osnovne i kontakt podatke svoje policijske postaje, tko je, kako izgleda i koji je broj telefona kontakt-policajca, gdje i u kom vremenu mogu izraditi osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu, ali i sve detalje o pojedinim upravnim poslovima. Građanima je omogućeno da pomoću linkova sa određenog sadržaja odmah saznaju sve važne informacije u vezi neke problematike, a ne da ih moraju posebno tražiti na nekim drugim web stranicama (npr. Narodne novine i dr.).

Na stranici će se svaki dan objavljivati svježe vijesti, vijesti o policijskim akcijama i događajima na području uprave. Osim što je to informativno za građane, od pomoći će biti i novinarima, te će se unaprijediti, vjerujemo i do sada uspješna suradnja novinara i službi odnosa s javnošću policijske uprave.

Na stranici je i anketa u kojoj će se periodično mijenjati anketno pitanje i tako saznati mišljenje javnosti o aktualnim temama.

U rubrici Statistika objavljivati ćemo godišnja i polugodišnja statistička izvješća problematike kaznenih djela, prekršajne i prometne problematike te problematike stanja državne granice.

Na naslovnici – početnoj stranici u zasebnom baneru naziva „Navek on živi ki zgine pošteno” trajno ćemo se prisjećati naših kolega poginulih u Domovinskom ratu.
Tu se nalazi i obrazac za postavljanje upita, gdje građani mogu napisati i poslati policijskoj upravi pitanje i putem e-maila će dobiti odgovor. U drugom pak baneru ih pozivamo da nam dojave svoja eventualna saznanja o izvršenju kažnjivih radnji. Oboje je dostupno putem adrese elektroničke pošte policijske uprave:

koprivnicko-krizevacka@policija.hr

U anketi će se periodično mijenjati anketno pitanje i tako saznati mišljenje javnosti o aktualnim temama.