Korak prema novim životnim mogućnostima – 25 osoba dobilo mogućnost ovladavanja novim vještinama

13:09h
0
Predstavljanje projekta u Gradskoj vijećnici

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici proteklog su tjedna predstavljene aktivnosti projekta Korak prema novim životnim mogućnostima, kojem je cilj integracija skupina u nepovoljnom položaju u društvo i na tržište rada.

Ovim projektom će 25 Roma i dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 40 godina dobiti priliku ovladati nekim novim vještinama, poput pletenja košara te ostalih tradicionalnih proizvoda od šibe. Između ostalog, sudionici će sudjelovati u individualnim radionicama s ciljem jačanja motivacije za uključivanje u društvo i na tržište rada. Na grupnim radionicama će naučiti kako npr. napisati životopis, prezentirati se poslodavcu te kako poboljšati svoje komunikacijske vještine. Predviđeno je i upoznavanje ciljne skupine s osnovnim poslovnim pojmovima te socijalnim poduzetništvom.

Koprivnički poduzetnik d.o.o. kao jedan od partnera na projektu zadužen je za istraživanje domaćeg i inozemnog tržišta i izradu poslovnog plana koji će pokazati postoji li na tržištu interes za proizvodima od šibe, što bi omogućilo i osnivanje zadruge za proizvodnju tradicionalnih proizvoda od šibe.

– Ukupni budžet iznosi nešto više od 565.000 kuna od čega 80 posto sufinancira Europska unija kroz Program za razvoj ljudskih potencijala. Projekt se provodi 12 mjeseci, s početkom od 28. kolovoza 2013. godine, a aktivnosti se provode na području grada Koprivnice – ističu organizatori.