Nakon što ga je Beljak udaljio iz stranke

Koren: Ovo doživljavam kao presudu uoči suđenja, a postupak govori o suspenziji demokracije u HSS-u

12:48h
0
Darko Koren
Darko Koren // Foto: Ivan Brkić

HSS mi je na 1. mjestu i ne želim reagirati niti na jedan način i narušiti ugled stranke te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega, zaključio je Koren.

Nakon najave šefa HSS-a Kreše Beljaka o pokretanju postupka udaljavanja iz stranke stotinjak članova, među kojima je i Darko Koren,  župan se javio priopćenjem medijima.

– Slobodan sam dati izjavu kako je taj proces nedemokratičan i nije u duhu HSS-a te ga doživljavam kao „presudu uoči suđenja”. Naime, ovakvim potezom gospodin Beljak onemogućava demokratsku raspravu na tijelima stranke o rezultatima parlamentarnih izbora, što bi bilo u duhu demokracije i HSS-a koji poznajemo – naveo je Koren.

Dodao je kako u ovom trenutku još nije službeno zaprimio nikakav dokument o suspenziji, ali ističe da ovakav postupak Beljaka zapravo govori o procesu suspenzije demokracije u stranci.
– HSS mi je na 1. mjestu i ne želim reagirati niti na jedan način i narušiti ugled stranke te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega – zaključio je Koren.

čitam...
Loading...