Koren (HSS) zbog ‘insinuacija’ razmatra mogućnost podnošenja tužbe protiv SDP-ovca Babića

12:10h
0
Darko Koren (HSS), koprivničko-križevački župan // Foto: Arhiva

Koprivničko-križevački SDP ovog tjedna je najavio kako će u proceduru Županijske skupštine uputiti prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova smještaja korisnika u privatne domove socijalne skrbi sa sjedištem na području Koprivničko-križevačke županije.

U priopćenju kojeg je potpisao potpredsjednik županijskog SDP-a Tomislav Babić navodi se kako se ”ovakvom odlukom u neravnopravan položaj stavlja korisnike usluga domova socijalne skrbi s područja jedinica lokalne samouprave koji nisu u mogućnosti sufinancirati troškove smještaja”.

U SDP-u smatraju kako su stanovnici manjih sredina dovedeni u neravnopravan položaj, a spomenuli su i ”potencijalno pogodovanje privatnom investitoru koji je blizak HSS-u”, uz poentiranje kako ”županijski proračun, kao uostalom niti jedan drugi proračun, nije i ne smije biti igračka gospode Hrga, Korena i Pala i sitnih privatno-politikantskih interesa križevačkog HSS-a”.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) danas se u izjavi za Koprivnica.net osvrnuo na priopćenje SDP-a:

– Prije svega, to je vrlo bezobrazno i nekorektno. Dakle, odluka koju on komentira na nekakvoj stranačkoj tiskovnoj konferenciji bila je predmet rasprave i odlučivanja na prošloj Županijskoj skupštini, mislim da je čak jednoglasno izglasana. Mladi gospodin evidentno tu tematiku otvara zbog nekakvog svojeg političkog angažmana, ne znam koji bi trebao biti rezultat tog angažmana, valjda da bude na listi za Sabor. Mislim da je to izuzetno neozbiljno, sve što je rekao, smatram da nijedan ozbiljan SDP-ovac ovdje u Koprivnici ne bi potpisao tu izjavu koju je on izjavio – kazao je Koren.

Tomislav Babić, SDP-ov županijski vijećnik i potpredsjednik županijskog SDP-a // Foto: Koprivnica.netNo, nije stao na tome, već je najavio i mogućnost daljnjih akcija.

– Moj zamjenik i ja razmatramo i soluciju da podignemo tužbu zbog tih njegovih izjava, jer meni je stvarno više dosta da me svako malo nekakav marginalac u politici optužuje za nekakve radnje na način da insinuira. Dakle, razmatram mogućnost da pokrenemo tužbu protiv autora tih izjava.

U zaključku se Koren ogradio od bilo kakvih nepravilnosti.

– Naravno da odbacujem sve što je izrečeno. Napravljen je jasan pravilnik kojim smo omogućili sufinanciranje smještaja u domove određene kategorije, dakle imamo određena sredstva i u okviru toga smo napravili jedan pravilnik koji omogućava sufinanciranje onog dijela za kojeg mi mislimo da je prioritetan. Svašta bih naravno još mogao reći, ali nema potrebe – rekao je na kraju Darko Koren.