Koren i Mesić dopisuju se o Ledinskom

13:45h
0

090709-Mesic-mNepuna dva tjedna nakon što je Vijeće starih Doma za starije i nemoćne osobe pisanim putem od predsjednika Republike Stjepana Mesića zatražilo potporu u nastojanju da zadrže Darka Ledinskog na mjestu ravnatelja, predstojnik njegovog Ureda Amir Muharemi poslao je pismo koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu. Muharemi je naveo kako Mesić vjeruje da će Koren još jednom promisliti o svojoj odluci da Ledinskog makne s mjesta ravnatelja zato jer mu je bio protukandidat na posljednjim izborima, kako stoji u pismu Vijeća starih, te da će pri tome razmotriti stajališta i razmišljanja korisnika Doma. To bi, stoji nadalje u pismu Muharemija, bilo u skladu sa nastojanjima političara da se pri donošenju odluka vode načelom opće dobrobiti.

U uredu predsjednika Republike nisu morali dugo čekati na odgovor. Koren je odmah uputio pismo u kojem izražava čuđenje što je Mesić reagirao na pismo umirovljenika bez da je od njega zatražio ikakvo objašnjenje.

– Darko Ledinski nije smijenjen, nego će do 16. srpnja, kada mu ističe mandat, biti ravnatelj. Na raspisani natječaj su pristigle četiri prijave, od kojih će biti odabrana jedna i mislim da je minimum demokratske procedure da Upravno vijeće koje je imenovala Županijska skupština odluči na koji će se način upravljati ustanovom u vlasništvu Županije. Suprotno od toga je ulični prosvjed, na kojem rulja traži da netko bude ravnatelj bez provedene zakonske procedure – stoji u pismu koje je župan uputio na adresu Ureda predsjednika Republike.

Koren je, nadalje, naveo da se Ledinski «grubo poigrao osjećajima starih i nemoćnih ljudi, koristeći ih u svojim jadnim političkim aktivnostima, kako u vrijeme predizborne kampanje, gdje je, što je točno, bio meni protukandidat za župana, tako i poslije izbora vukući ih na takozvane prosvjede potpore, a sve u organizaciji njegove stranke SDP».

Koren je odbio tvrdnje da će na budućnost Ledinskog utjecat to što mu je bio protukandidat na izborima za župana, isto kao što njegov stav prema Ledinskom nitko ne moZe promijeniti, pa ni predsjednik Republike.