Koren jako ljut: Jovanović posjetio kalničku školu bez nas

19:07h
0
Župan Darko Koren razočaran je Jovanovićevim posjetom

Nakon jučerašnjeg posjeta Koprivnici Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta, oglasio se župan Darko Koren, uputivši mu prosvjednu notu.

Korena smeta što je ministar protokolarno posjetio Osnovnu školu Kalnik, a da o tome nije obavijestio Županiju, osnivača te obrazovne ustanove.
-Uobičajeno je da se prilikom službenog posjeta državnog dužnosnika na određeno područje o tome izvijeste čelnici jedinice lokalne i regionalne samouprave, te da oni sudjeluju u protokolu dolaska. Vi ste to učinili djelomično, držeći se kriterija da u protokolu Vašeg dolaska sudjeluju jedino čelnici jedinice koji su članovi Vaše političke stranke (u posjetu Gradu Koprivnici), a u sredini gdje Vaša opcija nije na vlasti u protokolu su sudjelovali kandidati Vaše opcije na izborima (Općina Kalnik). Vi ste iznad toga posjetili i ustanovu kojoj je Županija osnivač (OŠ Kalnik), a niste se udostojili osnivača ni obavijestiti o svom dolasku, što je nečuveno – stoji, između ostaloga, u Korenovu dopisu ministru Jovanoviću, a ‘packe’ idu i ravnateljici OŠ Kalnik Danici Crnčić, koja je takvo što dozvolila.

Župan oštro osuđuje korištenje jedne obrazovne institucije u predizborne svrhe, te se nada da će ga idući put obavijestiti o dolasku, kako bi mu županijski čelnici mogli pokazati mnogo lijepih stvari iz ovdašnjeg školstva.

čitam...