Koren: „Ledinski i ostali koji prozivaju moje poštenje moralno su dno“

14:22h
0
Koren nema namjeru dati ostavku na mjesto župana // foto: Ivan Brkić

Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je govorio o planovima za 2011. godinu, župan Darko Koren,  potaknut novinarskim pitanjem, osvrnuo se i na izjavu Darka Ledinskog kako bi zbog moralnosti župan trebao napustiti svoju poziciju i dati ostavku.

Podsjetimo, na prošlotjednoj konferenciji koju je sazvao županijski SDP, a koja se odnosila na zapošljavanje Helge Jug, Darko Ledinski je prozvao županijske čelnike da je zapošljavanje Helge Jug primjer političke korupcije te da bi župan ako ima imalo morala trebao dati ostavku i napustiti svoju poziciju.

– Osobe koje me prozivaju i koje žele da dam ostavku moralno su dno i one su zadnje koje bi trebale nekoga prozivati. Poštenje je temelj mojeg djelovanja i neću dozvoliti da moje poštenje netko stavlja pod upitnik – rekao je Koren te dodao kako sigurno nije zaposlio Helgu Jug, ali da mu je drago što je dobila posao.

– Riječ je o gospođi koja nema posao već nekoliko godina, a s druge strane, da nje nema, proračun ne bi prošao i danas ne bi mogli razgovarati o investicijama koje su pred nama – kazao je Koren.

Koren je isto tako podsjetio i na gospodina Miklobušeca koji je bio suzdržan kada se glasalo o proračunu.

– Strašno me zanima što bi bilo s Miklobušecom i na kojoj bi on poziciji završio da proračun nije prošao. Uvijek je najlakše svaliti krivicu na druge osobe, pogotovo ako one dolaze iz oporbe. A gospodin Ledinski vjerojatno je zaboravio na koji je način on dobio svoj posao i da je koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić samo za njega osnovao agenciju u kojoj je trenutno zaposlen. Isto se odnosi i na gospodina Bagarića, a ima tu još nekoliko osoba o kojima ne želim ni pričati – kazao je Koren te zaključio kako je to tema o kojoj bi se još mnogo toga moglo reći, ali kako trenutno nije ni vrijeme ni mjesto.