Koren nakon Friščića na čelu županijskog HSS-a

09:03h
0

090613-friscic-mDarko Koren četvrti je predsjednik Hrvatske seljačke stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kao jedinog kandidata, na tu ga je funkciju jednoglasno izabralo više od 150 delegata okupljenih na skupštini u Novigradu Podravskom. Iza Korena je devet godina operativnog djelovanja, što u stranci, što u županiji. Organizaciju čije je vodstvo preuzeo smatra najboljom u Hrvatskoj, te podsjeća da je na posljednjim izborima ostvarila zavidan rezultat.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– HSS ove županije ima oko 3.300 članova. Ima 10 načelnika, gradonačelnika, župana, zamjenika, izdvojio je Darko Koren.

Iako zadovoljan trenutnim stanjem, želja mu je da HSS Podravine i Prigorja u slijedeće četiri godine ostvari još bolje rezultate.

– Apsolutno prihvaćam ovaj izazov u pravcu jačanja stranke, omasovljenje, povećanja broja članova, vraćanje možda nekih pozicija koje smo na ovim izborima propustili. Sigurno da za to treba jako puno snage, energije i zajedništva, rekao je D. Koren.

Na mjestu predsjednika županijskog HSS-a Koren je zamijenio Josipa Friščića. On je pak podsjetio je da HSS ostaje stranka desnog centra, te da je u suradnji s partnerima u ovoj županiji učinila iznimno mnogo, što je posebice vidljivo u selima koja dosežu europske standarde života. Skup u Novigradu pozdravili su mnogobrojni stranački dužnosnici, među kojima potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić, te Stipe Gabrić – Jambo. U nadahnutom govoru Jambo je rekao da se, zahvaljujući Josipu Friščiću, u dolinu Neretve i lani i ove godine slilo nekoliko milijuna eura više, kao rezultat podizanja zaštitne cijene mandarina. Lokalni HSS-ovci taj su Jambin istup shvatili kao recept za povećanje cijene ovdašnjih poljoprivrednih proizvoda, poglavito kukuruza i pšenice.

Spomenimo još da će, uz Korena, podravsko-prigorski HSS voditi njegovi zamjenici, dožupan Ivan Pal, Matija Dolenec, Ivan Vuk i Branko Mesarov, a u županijski odbor izabrana je i predsjednica koprivničkog HSS-a Karmen Antolić.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

čitam...