počeli radovi na županijskom Centru kompetentnosti

Koren: Osigurali smo sve uvjete za preporod srednjeg strukovnog školstva u Koprivnici i Đurđevcu

Motiviramo mlade na upis strukovnih zanimanja koja su trenutno najpotrebnija na tržištu rada te povezujemo obrazovanje s gospodarstvom, naglasio je župan.

12:58h
0

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, obišli su radove koji su započeli na izgradnji županijskog Centra kompetentnosti u Obrtničkoj školi Koprivnica i Strukovnoj školi Đurđevac. Riječ je o 70 milijuna kuna vrijednoj investiciji, koja je većinom financirana EU sredstvima te u manjem dijelu iz županijskog proračuna, a škole će na taj način postati mjesta izvrsnosti i modernog strukovnog obrazovanja.

– Kroz Centar kompetentnosti ulažemo u podizanje standarda srednjoškolskih zanimanja u Koprivnici i Đurđevcu, kako u dijelu školske infrastrukture, tako i u dijelu novih obrazovnih programa prilagođenih potrebama tržišta. Osigurali smo sve uvjete za preporod srednjeg strukovnog školstva, motiviramo mlade na upis strukovnih zanimanja koja su trenutno najpotrebnija na tržištu rada te povezujemo obrazovanje s gospodarstvom – naglasio je župan.

Zamjenik Ljubić je kazao kako je projekt rezultat sinergije Županije i strukovnih škola u Koprivnici i Đurđevcu.

Obilazak radova

– U Centar kompetentnosti uloženo je mnogo rada i truda, a osim infrastrukturnih uvjeta i suvremeno opremljenih prostora, učenici, nastavnici i ostali polaznici dobit će i nove obrazovne programe s naglaskom na praktična znanja i vještine. Nadamo se kako će to biti poticaj za unaprjeđenje strukovnog obrazovanja, ali i pomoć našim gospodarstvenicima – rekao je Ljubić.

Zahvale Županiji na ovoj investiciji koja će donijeti preporod strukovnom obrazovanju i osposobljavanju izrazili su i ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Zlatko Martić te ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar.

Radovi u Koprivnici

Radovi u koprivničkoj Obrtničkoj školi vrijedni 25 milijuna kuna, čiji je izvođač tvrtka Radnik d.d., protežu se na više od dvije tisuće kvadratnih metara, a planira se izgradnja novih praktikuma i učionica sa specijaliziranom opremom, uz ekološku fasadu, solarne kolektore i krov sa zelenilom.

U đurđevačkoj Strukovnoj školi radovi su vrijedni 8,6 milijuna kuna, izvođač je tvrtka Bistra d.o.o., a protezat će se na preko 800 kvadratnih metara s novouređenim učionicama, radionicama, praktikumima i kabinetima. Planira se skidanje stare stolarije i fasadne cigle, a na južnoj stani krova postavit će se solarna elektrana.

Radovi u Đurđevcu

Stručnu podršku u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, a u će se Centru provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.

Spomenimo i kako je, uz CEKOM, u tijeku i investicijski ciklus gradnje i opremanja školskih sportskih dvorana u pet naših općina, a uz ostale projekte, u sektor obrazovanja Županija ukupno ulaže 160 milijuna kuna.

Idejno rješenje škole u Đurđevcu
Idejno rješenje škole u Koprivnici
čitam...