Koren: Ostojić obećao magnetsku rezonancu, a ne zna tko će je platiti

11:40h
0
Detalj s tradicionalne kave župana s novinarima

Župan Darko Koren i njegovi zamjenici Ivan Pal te Darko Sobota danas su priredili još jednu tradicionalnu kavu s novinarima.

Teme razgovora ovaj su put bile predstavljanje nove web-stranice Županije, te osvrt na jučerašnji posjet Predsjednika Ive Josipovića, kao i prošlotjedni posjet ministra zdravlja Rajka Ostojića.

Najviše je riječi bilo o posjetu ministra zdravlja Rajka Ostojića, čiji je nastup župan Darko Koren ocijenio nečasnim, te mu u vezi toga uputio i službeno očitovanje.

-Rajko Ostojić nekim je medijima izjavio kako je zapravo došao u posjet prijatelju kojeg nije vidio od
jučer, kako bi mu dao podršku u predizbornoj kampanji. Ova izjava graniči sa zdravim razumom – rekao je Koren, osvrnuvši se i na konferenciju za novinare koja je održana u bolnici nakon otvaranja Simpozija. Ondje je Ostojić izjavio kako magnetska rezonanca stiže u Koprivnicu za šest do devet mjeseci, a nejasno je zapravo tko će je financirati.

-Ministar je rekao kako postoje dvije opcije, i to stopostotno financiranje od strane Ministarstva, ili samo polovica tog iznosa. Tko će platiti drugu polovicu, Bolnica, koja je u dugovima? Pretpostavljam da je mislio na Županiju, ali nitko se nije sjetio na tu pressicu pozvati i nas iz Županije – zgrožen je Koren, ističući kako nitko više i ne spominje gradnju Odjela pedijatrije.

-Ministar vjerojatnonmisli da je to već izgrađeno – kazao je Koren. Ogorčen je, kaže, i što je ministar odlučio za sanacijskog upravitelja imenovati sadašnjeg ravnatelja Bolnice Petra Stapara.

-Prije je izričito rekao kako se to neće dogoditi. Čemu smo se mi onda odrekli upravljačkih prava, mogli smo i sami voditi sanaciju da je financijsko praćenje od strane HZZO-a bilo dostatno – priča Koren, dodajući kako se cijeli slučaj pretvara u tragikomediju. Samo riječi hvale pak ima za jučerašnji posjet Predsjednika Ive Josipovića, kojega je upoznao s projektom Piškornica, te ga zamolio da svojim autoritetom štiti domaću industriju, prvenstveno Podravku.

Predstavnici đurđevačke tvrtke predstavili su nove web-stranice Županije, čija je izrada stajala 25
tisuća kuna.

-Stranice su sada preglednije, te ih je puno lakše održavati – objašnjeno je.