unutarstranački izbori

Koren: Podržavam Hrga, on i dalje treba voditi HSS

18:00h
0
Darko Koren i Branko Hrg // Foto: www.kckzz.hr
Darko Koren i Branko Hrg // Foto: www.kckzz.hr

U HSS-u slijede neizvjesni unutarstranački izbori na kojima se najavljuje da će Hrg imati nekoliko protukandidata za poziciju predsjednika, nezadovoljnih njegovim radom i činjenicom da su na izborima dobili samo jednog zastupnika u Saboru.

Nakon što Branko Hrg, predsjednik HSS-a i gradonačelnik Križevaca, unatoč najavama nije ušao u Vladu Tihomira Oreškovića i postao potpredsjednik Vlade, pregovori su još uvijek otvoreni.

Iz HSS-a kažu da je otvorena opcija participacije HSS-a u Vladi, a hoće li to biti mjesto potpredsjednika ili neka druga funkcija, znat će se kroz tjedan dana.

A od domaćih snaga, postoji mogućnost da će Karolina Vidović, ravnateljica škole u Koprivničkim bregima i HSS-ova gradska vijećnica biti pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja. Jasna Peršić Kovač, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport trebala bi pak obnašati neku funkciju u Ministarstvu kulture.

A u HSS-u slijede neizvjesni unutarstranački izbori na kojima se najavljuje da će Hrg imati nekoliko protukandidata za poziciju predsjednika, nezadovoljnih njegovim radom i činjenicom da su na izborima dobili samo jednog zastupnika u Saboru.

Svoju je kandidaturu najavio Nenad Matić koji nam je rekao da je odgovornost za loš izborni rezultat na selektoru, odnosno prvom čovjeku stranke, a njegovo mišljenje dijeli i jedan dio članova.

Branko Hrg je pak na svom facebook profilu pozvao moguće kandidate da se suzdrže od napada putem medija.

– Pozivam sve koji se planiraju kandidirati da ne rade štetu Stranci napadajući kolegice i kolege putem medija, da se za naklonost delegata bore lobiranjem i obilaskom organizacija – naveo je on.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS), stoji uz bok Hrgu.

– Branko Hrg će se sigurno kandidirati i ja ga apsolutno podržavam te mislim da treba i dalje voditi stranku – tvrdi Koren.

čitam...