Koren: Projekt Piškornica je visoko rangiran u Bruxellesu

10:40h
0
Župan Darko Koren s kolegama i domaćinima u Bruxellesu // Foto: www.kckzz.hr

Koprivničko-križevački župan Darko Koren boravio je, kao član delegacije Zajednice hrvatskih županija, u Bruxellesu. Na poziv Europske komisije u Hrvatskoj hrvatski su predstavnici posjetili Europski parlament, gdje su ih ugostili svi hrvatski europarlamentarci te europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica. Osim toga, posjetili su i Ured hrvatske vlade u Bruxellesu kojemu je zadatak povezivanje Hrvatske i Europske unije.

Iz prve su ruke imali prilike doznati kako funkcionira Europska unija, osobito kad govorimo o financijskim odnosima, posebno na području regionalnog razvoja i poljoprivrede. A iako su dobili još jednu potvrdu da Hrvatska nije u najboljoj situaciji kad govorimo o pripremi projekata koji kandidiraju za financijsku potporu Europske unije, podravsko-prigorski župan Koren ipak ima razloga za zadovoljstvo. 

– Ono što je meni osobno pričinilo zadovoljstvo jer sam puno na tome angažiran posljednjih godina, to je činjenica da je projekt Piškornica, projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske jedan od pet strateških projekata vlade, vrlo visoko rangiran u Bruxellesu. Uskoro će briselska administracija odlučivati o tome koliko će, u kojem postotku financirati taj projekt, a spoznaja da se o tome gore intenzivno raspravlja me naravno obradovala – izjavio je Koren. 

Boravak u Bruxellesu učvrstio je uvjerenje župana Korena da projekti iz naše županije imaju šanse dobiti financijsku potporu Europske unije, no to, zaključuje župan Koren, ovisi prvenstveno o nama samima, brzini i sposobnosti izrade projekata za koje želimo europski novac.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...