Koren, Sobota, Hrg, Milinković i branitelji na proslavi u Kninu

13:43h
0
Detalj sa svečane proslave u Kninu // Foto: www.kckzz.hr

U srijedu je u Kninu održana središnja proslava 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Koprivničko-križevačku županiju predstavljali su župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota, a nazočni su bili i saborski zastupnici Branko Hrg i dr. Stjepan Milinković.

Podizanju državne zastave i otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Kninskoj tvrđavi prethodilo je otvaranje muzeja Oluja 95 koji je otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon svečanosti na Kninskoj tvrđavi uslijedio je mimohod visokih državnih i vojnih uzvanika predvođen svečanim postrojem OS RH, MUP-a i povijesnih postrojbi do Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u kojoj je služena svečana sveta misa za Domovinu.

U Knin su u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata otputovala četiri autobusa s braniteljima i pripadnicima udruga proizašlih ih Domovinskog rata, a njihov je prijevoz sufinancirala Koprivničko-križevačka županija.