hrgov težak poraz

Koren: Sramota je da kao HSS-ova baza nemamo nikoga u vrhu stranke

16:00h
0
Darko Koren i Branko Hrg // Foto: www.kckzz.hr
Darko Koren i Branko Hrg // Foto: www.kckzz.hr

Branko Hrg, donedavni predsjednik HSS-a, iz utrke za čelnu poziciju ispao je još u prvom krugu glasovanja jer je za njega glasovalo samo 188 delegata.

Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, izabran je za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke na izbornoj skupštini stranke koja se održala u subotu u Zagrebu.

Za ovu čelnu poziciju, uz Beljaka, pretendirali su i Branko Hrg, križevački gradonačelnik i donedavni predsjednik HSS-a, te Nenad Matić, predsjednik zagrebačkog HSS-a.

– Novi je predsjednik najavio da će HSS biti najjača stranka u Hrvatskoj. Jako bih volio da se to dogodi. S pozicije zastupnika u Hrvatskom saboru i člana Domoljubne koalicije zastupat ću interese običnih ljudi, a posebno grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije – rekao je Hrg.

Podsjetimo, Hrg je iz utrke za čelnu poziciju ispao još u prvom krugu glasovanja jer je za njega glasovalo samo 188 delegata. S druge strane, njegov protukandidat Beljak osvojio je 339 glasova dok je za Nenada Matića, predsjednika zagrebačkog HSS-a glasovalo 225 delegata.

Punu podršku Hrgu dao je i Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

– Većina onih koji biraju vodstvo stranke odlučila se za promjenu. Dosadašnji predsjednik stranke Hrg dolazi iz naše županije i ja sam apsolutno stajao uz taj koncept koji je on predlagao za vođenje stranke u budućem razdoblju. Većina delegata ocijenila je ponudu Beljaka kvalitetnijom i nemam što reći te čestitam novom predsjedniku na dobivenim unutarstranačkim izborima i u nama će imati podršku koliko je bude tražio – kazao je Koren.

Dodao je i kako je razočaran činjenicom da u tijelima stranke nema nikoga iz Koprivničko-križevačke županije.

– Naša županija najjača je HSS-ova županija u Hrvatskoj, ali to je pitanje određenog stranačkog izbornog inženjeringa i to je nešto što se mora mijenjati – zaključio je Koren.

Beljak je izabran za predsjednika HSS-a u drugom krugu glasovanja u kojem je za njega glasovalo 398 delegata od njih 737.

– Budite sigurni da ja neću prodavati HSS za svoju korist i interes. Nećemo rušiti HDZ-ovu vladu, ali sigurno nećemo više ni ucjenjivati i tražiti neka mjesta koja nam ne pripadaju – rekao je Beljak za Večernji list.

čitam...