Koren traži odgovornost zbog neuspjeha Masterplana hrvatskih bolnica

07:36h
0
Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici

Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo zdravlja uvažilo primjedbe i prijedloge hrvatskih županija te je prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica povukao iz saborske procedure.

Iako zvuči apsurdno da su pohvalili potez ministra koji je poništio dokument svog prethodnika, župani su zadovoljni jer je ministar Siniša Varga počeo uvažavati županije kao osnivače bolnica, rekao nam je koprivničko-križevački župan Darko Koren podsjetivši da je već više puta upozoravao na nelogičnosti iz dvogodišnjeg mandata bivšeg ministra Rajka Ostojića, te kaže:

– Kulminiralo je to s tim famoznim Masterplanom bolnica, koji je evidentno propali koncept, kojega je i njegov nasljednik, kolega iz njegove stranke ocijenio kao takvoga i stavio van snage. Apsolutno je izgubljeno dvije godine vremena, koliko smo čuli, potrošeno je oko 200.000 eura, znači oko milijun i pol nekakvoj famoznoj konzultantskoj francuskoj kući koja je izradila taj dokument. Mislim da bi za to netko trebao i ozbiljnije odgovarati.

Hrvatski župani su procijenili da je ministar Varga ovim potezom pokazao da je svjestan da su pravi osnivači županijskih bolnica upravo županije, koje će u budućnosti, za razliku od dosadašnje prakse, biti uključene u daljnje rasprave oko Masterplana hrvatskih bolnica.

Župani također očekuju da će idući potez novog ministra zdravlja biti reorganizacija sustava hitne pomoći te da će uvažiti prijedlog županija da troškove dežurstava plaća Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kako bi hrvatski građani u svakom trenutku mogli dobiti maksimalnu razinu zdravstvene zaštite i skrbi.

Izvor: www.radio-drava.hr